Man ska ha husvagn…

Nu har vi kommit hem från en knapp vecka i husvagn på Öland, vi har haft det jättebra! Foton och lite mer info om vad vi har gjort kommer så fort jag får tid, just nu håller jag på packa in sakerna från husvagnen, och tvätta förstås. Vi har  slappat på campingen med bad, böcker, käpphästar (inte alla), god mat, karaoke, lek och glass. Vi har shoppat i Kalmar, passade på nu, mest till L som behöver mycket nytt i klädväg inför högstadiet. Vi har även gjort utflykter till Eketorp, Långe Jan och Borgholms slottsruin. Vi har varit på Öland varje år (förutom förra året) sedan vi skaffade vår första husvagn 2003 och vi brukar göra någon utflykt varje år så vi hade varit på alla ställen förut men det är ändå kul att komma tillbaka.

Barnen fastande för Ekerums camping första gången vi var där, mycket för att där finns en luftbubbla att hoppa på samt både bassäng och hav att bada i och även vi vuxna trivs där. Vi tycker det är avkopplande att spendera några dagar i husvagnen med att bara ta dagen som den kommer, bestämma dag för dag om vi vill stanna på campingen för bad, lek och läsning eller om vi vill göra någon utflykt. Inte fler måsten än maten för dagen. När grilldoften lägger sig över campingen på kvällen och man hör ett dovt mummel från folket i de olika förtälten, det är en stor del av den svenska sommaren för mig. I husvagn  bor man ju väldigt bekvämt. Jag har verkligen laddat batterierna, njutit och levt i nuet. Det kändes sorgligt att riva förtältet på förmiddagen och packa ihop alla sakerna. Men när vi väl kommit över till fastlandet och ut på E22:an började man ändå längta hem lite grand.

E och J har sommarjobbat så de kunde inte följa med när vi körde men E kom med bussen till Kalmar i fredags så hon har varit med över helgen. J var hemma och passade djuren. Det är bekvämt med stora barn som kan sköta hemmet och djuren. Förut har vi haft olika lösningar för djuren, antingen lämnat dem till släktingar (mina föräldrar eller R´s syster) alternativt haft djurvakter hemma men det märks verkligen skillnad på katterna nu när det är barnen som  är hemma hos dem. Förut har de verkligen visat att de har saknat oss men nu bryr de sig knappt när vi kommer hem och det är ju ett gott betyg att de upplevt dagarna som en vanlig vecka med vanlig rutiner. Det var samma sak förra året.

Veckans inlägg på bloggen hade jag gjort i förväg, den möjligheten hade jag inte i gamla bloggen så det var kul att testa den funktionen 🙂

camp

Annonser

2 thoughts on “Man ska ha husvagn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s