Semesterbilder, middag mm

Jag har ju inte hunnit visa er semesterbilderna från Borgholms slottsruin så de kommer längst ner i inlägget.

Igårkväll var jag hembjuden på middag hos en syrisk familj och vilken middag sedan! De hade lagat mat i 5 dagar inför vårt besök och jag har nog aldrig ätit så mycket på en kväll i hela mitt liv. Det var verkligen supergott och när vi sa att det var gott la de upp mer på våra tallrikar. Det var flera olika maträtter, min favorit var något som påminde om kåldolmar (säger jag som inte gillar kåldolmar men detta var verkligen gott!) det var lammfärsbiffar inlindade i vinbärsblad och inuti fanns det pinjenötter och de serverades med en yoghurtsås. En annan märklig smakupplevelse var något som påminde om kroppkakor. Jag gillar inte kroppkakor men detta var mycket godare. De var friterade och den ena sorten var kryddad som kroppkakor, den andra innehåll valnötter och hade en tydlig smak av nötterna. Annars var båda sorterna även de gjorda av lammfärs och runtom någon typ av deg som friterats. Vi fick även helt lammkött, någon soppa som påminde om ärtsoppa, en sallad som jag inte vågade äta eftersom den innehåll rå lök samt andra tillbehör. Till efterrätt fick vi mandelkakor och ett enormt fruktfat. Trots att jag ätit så magsäcken spände mot revbenen och även friterat var det förvånande nog lättsmält mat. Jag brukar annars känna av gallan när jag varit på kalas och ätit mer än jag borde. Jag tog inga foton, hemma kan jag fotografera maten men det känns oartigt att göra det hos andra.

Jag måste dock skriva en liten rad om deras hem, det finns så många invandrarfientliga som tror att invandrarna får allt när de kommer hit men detta var det mest torftiga hem jag har varit i. Möbler som helt uppenbart var inhandlade på blocket, inga tavlor eller prydnadssaker. Små sovrum som bara rymde familjens sängar och de bodde en hel familj på liten yta. De hade gardiner men inga lampskärmar utan glödlamporna hängde i sina sladdar. En garderob rymde hela familjens kläder.

***
Jag fick precis ett sms från R, han är iväg och besiktigar husvagnen. Vi köpte den helt ny 2005 så den har bara varit i vår ägo. Precis som förra gången så tyckte de att den är otroligt välskött och i nyskick undertill. Alltid kul att höra 🙂

***
Jag skrev ju för en vecka sedan att nu är det sensommar, skulle nog inte ha gjort det för avsaknaden av sol kombinerat med kalla vindar gör att det känns som höst. Jag gillar hösten men först vill ja ha mer sensommarväder!!!

***
Det blev ett synnerligen blandat inlägg men här kommer de utlovade (klickbara)fotona från Borgholms slottsruin:

De blå dekorationerna är origamifåglar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s