Äppelkaka

Idag har jag bakat en äppelkaka, tillsammans med kanelen tog jag lite pepparkakskrydda, inte så mycket att det gav någon direkt smak men en ljuvlig doft!

app4

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält 

Garnering
ca 2 äpplen
kanel
lite pepparkakskrydda 

GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord och bröad med kokos.
3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och lite strösocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen.

Jag tyckter att kakan blev ganska söt så mitt tips är att välja syrliga äpplen eller ta lite mindre socker i smeten dock vet jag inte om en mindre mängd socker påverkar den goda konsistensen med segmjuka kanter…

Receptet har jag hittat på Hembakat, gjorde lite ändringar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s