Om mig

Jag hittade den här lilla enkäten hos Helenas enkla vardag och tänkte att det kan ju vara kul att svara på.

-Vad är det första jag gör när jag går upp på morgonen?
Duschar.

-Vad äter jag till frukost?
Vardagar 2 knäckemackor och en frukt.
Lördagar får vi frallor i brevlådan.
Söndagar blir det oftast havregrynsgröt.

-Vad har jag på mig en ledig dag.
Hemma har jag oftast myskläder till vardags men jag visar mig aldrig utanför dörren i det utan då byter jag alltid om.

-Om jag har några laster?
Får nog svara mörk choklad

-Om jag sminkar mig varje dag?
Nej, men jag hör kanske till dem som skulle behöva göra det eftersom jag är så blek med blonda ögonbryn och ögonfransar men det är ju så jag ser ut och det som är jag 😉
Till jobbet använder jag mascara och ögonpenna likaså om jag ska ut i större folksamlingar eller på fest, men inte hemma till vardags.

-Om jag gillar att träna?
Njae, det beror på vad som räknas till träning. Jag hatar fotboll och löpträning och jag har aldrig varit på något gym. Men jag gillar att dansa vilket jag gjorde från jag var 8 år fram tills vi gifte oss men sedan dess har det aldrig blivit av. Vi hittade ingen dansklubb på nära håll i norrland och när vi fick barn har vi inte haft barnvakt. Som barn gick jag även på gymnastik och gymnastiken i kombination med dansen gjorde att jag klarade av rätt avancerade kast i dansen som att stå på händerna på partnerns axlar men det skulle jag inte klara av idag!! Idag blir det mest skogspromenader. Men vi har både skidor och skridskor till hela familjen så lite vinteraktiviteter blir det också ibland. Friskis och Svettis har jag tränat på från och till sedan gymnasiet, en nackdel med att bo på en liten ort är de begränsade träningstiderna som finns här.

-Vilket är godast Choklad eller lakrits?
Choklad

-Min älsklingsmat?
Jag försöker ju att äta allt mer vegetariskt men oxfilé med hasselbackspotatis och en god sås på nyårsafton vill jag inte sluta med.

-Vilken är min klädstil?
Skiftar i perioder. Just nu använder jag oftast svarta byxor, linne, blus och någon kofta på jobbet. Jag är ganska frusen av mig.

-Vilken inredningsstil har jag?
Jag skulle vilja lägga mer tid, pengar och omtanke på hemmet som jag gjorde förr. Vi har nog ingen genomgående stil, men mycket vitt som bas och accentfärger som skiftar efter årstid. Jag gillar fattigmanssilver och zinksaker, har alltid gillat naturmaterial och robust framför sirligt glas. Jag köper inte designprylar utan föredrar en mer personlig stil med saker jag/vi gillar.

-Varför jag bloggar?
Jag la ut min första hemsida när vi fick Helig Birma kattungar i april 1999, och redan då innehöll hemsidan förutom kattungar även andra sidor om mina intressen såsom bakning, högtider, pyssel mm. Jag började blogga på min hemsida när jag var gravid med L, dvs hösten 2002 (hon föddes februari 2003). Jag har alltid gillat att skiva, som barn och även som vuxen innan vi fick barn hade jag mängder med brevvänner. Jag gillar fortfarande att dela med mig av recept, pyssel och jul. Jag har hellre färre läsare som jag känner att jag lär känna genom kommentarer mm än att ha en större opersonlig läskrets. Jag skriver om sådant jag gillar i mina bloggar, inte sådant som lockar fler läsare.

-Om att visa sig på bloggen.
De första åren la jag ut många foton på både barnen och mig men det har blivit färre med åren. Jag har alltid hållit hårt på att bara skriva positivt om andra människor i bloggen och att inte lämna ut mina barn eller någon annan. Sedan barnen började komma in i tonåren skriver jag inte längre ut deras namn utan benämner dem enbart med en bokstav. Detta för att vi har ett ovanligt efternamn och jag vill försvåra att googla upp dem på nätet. Själv är jag inte anonym utan man hittar mig ganska lätt. Jag skriver inget som jag inte står för i bloggen men vill att barnen ska ha sina egna liv på nätet. I scrapbloggen ser man dem på foton och deras namn på födelsedagskort så det är inte så att det är hemligt, bara lite svårare att spåra men inte omöjligt. Jag syns ibland på foton men eftersom det oftast (alltid) är jag som står bakom kameran hamnar jag bara på foto om jag ber någon att fotografera mig. Mitt jobb lämnar jag också alltid utanför bloggen med ett undantag, att jag skriver när jag är ledig, när jag börjar jobba igen och ifall vi ska ha studiedag istället för vanligt jobb men absolut ingenting annat förutom gårdagens löneinlägg men det kommer jag att radera om några dagar. Ibland gör jag så om det är något jag vill dela med mig av men som jag inte vill ska ligga kvar på nätet. I förra bloggen raderade jag alla vardagsinlägg kontinuerligt.

-Vad jag ogillar hos andra.
Jag gillar inte när någon är dum mot andra vare sig det är människor eller djur. Varken fysiskt eller psykiskt.

Jag gillar heller inte när människor trycker ner andra och framhåller sig själv på bekostnad av andra eller försöker framhålla sig själva som bättre än andra.

-Mina bästa sidor:
Jag har ett nästintill oändligt tålamod vilket kan irritera andra som tycker att jag borde fräsa ifrån mer men jag bemöter alla vänligt och artigt även de som kanske inte förtjänar det. Jag försöker att se bakom människors beteende, att det finns en förklaring till varför de gör som de gör.

Lyhörd, kan läsa av människor (utan att vara dömande).

-Mina dåliga sidor:
Jag ger för mycket av min egen energi, tömmer mig själv.
Jag är väldigt självkritisk, svårt att vara nöjd med mig själv.
Tar åt mig för mycket av kritik. Har jag t.ex bjudit på en middag som alla utom en tycker är jättegott så blir jag ändå ledsen över att en person tycker det är oätligt även om det oftast är samma person som klagar och som är svår att tillfredsställa även om jag vet att jag aldrig kan göra alla andra nöjda.

-Bästa resor?
Jag gillar att besöka nya platser och önskar att vi hade haft råd att resa mer än vi gör. Eftersom jag inte tål solen lockar inte solresor mig utan upplevelser. De enda gångerna jag varit utomlands de senaste 20 åren (förutom Danmark) är till Nice 2001 och till London 2012. Det är dyrt att resa med fyra barn och vi har istället valt att lägga pengar på att barnen ska kunna följa med på de resor som ordnas av deras föreningar samt husvagnssemester med familjen. Men jag uppskattar våra familjesemestrar med husvagnen, Öland har blivit vårt favoritställe, det är nära men ger ändå mycket semesterkänsla när man kör över bron, jag älskar även Astrid Lindgrens värld. Det är svårare att plocka ut någon av de mer unika resorna då jag uppskattat alla.

En tanke på “Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s