Födelsedagskalas

Idag fyller vår L 14 år och som vanligt undrar man vart åren har tagit vägen!? Hon var ju nyss i förskoleåldern och nu går hon på högstadiet, hur gick det till? Hon är väldigt nöjd med sin födelsedag och sina presenter. Presentkort i favoritbutikerna, gardiner och matta till rummet, pengar, kläder, smycken, plånbok och en ny dator.
05i
Fikat blev enkelt, jag bakade två semmelkladdkakor och hon bakade själv nutellacupcakes. Hon fyller ju år på nutelladagen men vi brukar inte bjuda på nutellabakelser eftersom min pappa är nötallergiker men nu kunde han ju inte komma i dag. Nutellacupcakes har vi bakat förut men semmelkladdkakan var ett nytt recept, de var väldigt goda men inte så kladdiga så jag kunde tagit ut dem ur ugnen tidigare. Svårt att veta första gången. Smeten smakade som semmelfyllning 🙂 Återkommer med recept.
05e Kusinen H och A delar på nutellatoppingen som är kvar i skålen. Dolly Style kläderna har A själv sparat ihop till och köpt.
05a
Mat bjöd vi förstås också på, det blev två sorters pasta med tre sorters sås, hembakat bröd och diverse tillbehör. Alla såserna är vegetariska: svampsås, ädelostsås och spenat/laxsås, alla verkade hitta någon favorit. Julservisen åkte fram till pastasåserna eftersom vi inte har så mycket andra skålar i den storleken. Vi har många större och många mindre men inte mittemellan då det sällan behövs. Fast servisen var inte enbart julservis från början, då var det vår finservis men numera är det mest till julen den används. Det är en servis från Klippan keramik som barnen kallar för pepparkakstallrikarna 😉

När gästerna klädde på sig blev jag så fruktansvärt trött, det bara slog till så förutom att göra klart disken kommer jag inte att göra så mycket mer ikväll.

Annonser

One thought on “Födelsedagskalas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s