I sommarens soliga dagar…

Jag njuter av min semester, lullar på här  hemma i lagom tempo. Varvar tvättstugan med  utevistelse, pyssel, läsning, te och katterna förstås. Tusse blev ju superglad när vi kom hem från Ullared, Chanel blev superglad när L och A kom hem från Spanien. Alla tidigare katter vi har haft har tytt sig mest till mig men Chanel är verkligen tjejernas katt. Hon ska jämt vara där de är, om de inte är hemma duger det med oss andra men hon föredrar dem vilket känns roligt. De var 5 och 8 år när vi köpte henne men de har från tidig ålder fått lära sig hur man handskas med djur och att respektera när katterna vill vara ifred.
03

Chanel trivs i tjejernas sängar, här har hon fått uppdraget att vakta en käpphäst tror jag.

Det är praktiskt med stora barn som bor hemma, vi behöver ingen kattvakt när vi åker iväg. Det märks så stor skillnad när någon annan passat katterna eller när någon i familjen varit hemma med dem. Då verkar de knappt ha reflekterat över att vi varit borta. Katterna trivs med att vi är lediga och hemma, då får de gå in och ut som de vill i kattgården.
04

Jag skulle fotografera Tusse som låg så fint inne bland buskarna men då kom han fram och ville klappas istället.

04a04b04c

Men matte kan du lägga bort kameran och klappa mig istället? Det är ganska vildvuxet i kattgården men katterna älskar det! Jag har även satt dig två krukor med kattmynta i men de verkar inte bry sig om den speciellt mycket.

Två dagar tills jag ska till England, jag har allt lite resfeber. Mest för att allt ska klaffa med flyget. Jag flyger från Köpenhamn och M från Kiruna så vi ska träffas i London. Jag håller på här med min packning, jag har lite svårt att bestämma vad jag ska ta med. Jag vill inte ta med en massa kläder i onödan men sedan vet jag hur jag är. Jag tänker innan att jag ska använda klänningar och klä mig ”fint” men väl på plats så föredrar jag det praktiska. Det är bekvämt med gympaskor, (speciellt när man  har problemfötter) när man ska gå mycket men inte så fint till klänning 🙂 På tal om skor så något jag inte gjort så mycket den här veckan är att promenera, jag känner av hälsporren på ena foten och vill inte dra på mig någon inflammation innan resan. Jag gjorde ju det när semestern började förra året. Så det blir inga milspromenader nu utan bara korta rundor ner till stenhällen vid sjön. Att det kan vara så fridfullt med vatten.

Något annat som är praktiskt är tonåringar med körkort, nu har vi två stycken som kan skjutsa småsystrarna till kompisar och stallet. Eftersom våra barn gått/går på friskolor har de kompisar över hela kommunen. Därefter valde ju båda äldsta barnen gymnasium i en annan kommun så nu har de många av sina kompisar där. Som vanligt kan vi vara allt från bara två personer till tio runt middagsbordet. Det är härligt att barnen har kompisar och det är roligt att höra deras glada skratt, men det är även skönt när vi är iväg med husvagnen att bara vara själva. Det brukar vara i husvagnen och på juldagen som vi är bara familjen.

Annonser

One thought on “I sommarens soliga dagar…

 1. Hoppas så att du får en underbar resa!
  Ska bli spännande o höra om hur du haft det!
  Oftast packar man mer än man behöver.
  Trevlig resa!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s