Häst- och regndag

Idag följde jag med L till Chevall. Först var vi på en äng där hon tränade honom sedan gick/red vi en runda i skogen på vägen tillbaka till stallet. Jag är ju som sagt lite rädd för hästar, kanske mest för att jag inte är van vid dem och kan deras signaler. Man har alltid fått höra att man ska akta sig för att de sparkar, de är stora osv. Men den här hästen tycker jag om. Det är både hans ögon och personlighet som gör det. Han är en försiktig häst som är rädd för hinder, att hoppa över stockar i skogen går bra men inte riktiga hästhinder och han tittar på en på ett speciellt sätt också ser han så snäll ut i ögonen. Jag jämförde faktiskt idag med de andra hästarna men hans blick är speciell. Hade vi haft råd hade vi gärna köpt honom men det har vi inte. Eller rättare sagt,  att köpa är en engångskostnad men vi har inte råd att äga en häst. Vi kommer att hyra honom tills han blir såld. Kanske redan om en vecka… Tycker synd om hästar som ofta säljs vidare när ägarna inte har användning för dem längre. De är ju flockdjur och fäster sig vid människorna och de andra hästarna omkring sig och får inte bestämma själva vart de ska flytta.

30

Vi kom lagom tillbaka till stallet tills det började regna och åska, sedan har det verkligen ösregnat hela eftermiddagen och kvällen. R och J som seglar hem J´s nya båt har haft en tuff dag på sjön. I natt övernattar de i Kåseberga. Jag är lite avis, det är min favorithamn och det stod högt på min önskelista som barn att få bo på en båt i den hamnen. Uppe vid Ales stenar har de också varit i mörkret.

Ale

Ang den omkomna 14-åringen så visste L vem det var när hon kom hem strax efter att jag skrev förra inlägget. Det var ingen av hennes nära vänner men han gick i parallellklass till henne. Arma barn, både den omkomne och de som var med. Vetskapen att ett barn har drunknat på denna idylliska plats är tung.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s