Höstmånad och vab

Jag fick åka hem från jobbet idag för att hämta A som inte mådde bra, även L är hemma för feber idag. Så det blev ½ jobbdag och ½ vabdag. Jag kände mig frusen på jobbet så när jag kom hem tände jag ljus och tog på mig en skön kofta. Nu är det september och höst på riktigt känns det som. Eftersom båda tjejerna var hemma vilade de tillsammans i soffan och slötittade på en film. Det känns ganska konstigt att detta är sista året som jag kommer att vabba när mina barn är sjuka. A som är yngst fyllde ju 11 i augusti, E och J började på förskola oktober 2000 så det har blivit några vabdagar genom åren även om våra barn varit förhållandevis friska. När de var små brukade vi bädda ner oss i soffan när höstförkylningarna kom och titta på någon mysig film vilket visserligen händer fortfarande även om filmerna kanske inte är så mysiga längre. Jag gillade ju att titta på gamla julkalendrar och Astrid Lindgren filmer, nu är det lite mer action i barnens filmer. Men ibland väljer de filmer som mamman gillar ❤

Jag har passat på att byta lite ljuslyktor här hemma, de rosa i vardagsrummet stoppades undan och de bruna plockades fram. Lite höstigt sådär, rönnbär och kastanjer ska plockas.
04b
Jag har ganska många ljuslyktor i fattigmanssilver och de står framme året runt. De tillsammans med vitt är min bas i hemmet inredningsmässigt.
04
Mina små möss har varit på sommarvila eller kanske sommarsemester men idag plockade jag fram dem. De hör liksom till höstmyset i vardagsrummet här nere (TV´n har vi uppe).

Även kvällens planer blev ändrade, A kan inte rida eftersom hon är sjuk. Terminens första föräldramöte är dock ikväll, i A´s klass.

Idag har J åkt till Kristianstad för att gå på mönstring, han övernattar där tills imorgon.

När jag var liten innebar September kalas, min farbror fyllde år och han brukade komma hem till oss med en tårta för att fira eftersom han inte hade någon ”egen” familj. Sedan fyllde min mamma år i slutet av September. Hon skulle ha fyllt 70 år i år om hon hade levt. Det var alltid så mysigt när hon fyllde år, då brukade alltid mormor och morfar komma även om det var mitt i veckan. Då firades det lite enklare och sedan var det kalas igen på helgen. Jag tycker att det är trevligt att uppmärksamma födelsedagar även när man är vuxen. Så länge min mamma levde brukade hon göra som mormor och morfar och komma hit och fira min födelsedag även om det var mitt i veckan. Tyvärr tycker varken min man eller min pappa att vuxnas födelsedagar är något att fira. Men jag hoppas att mina barn blir som mig och mamma och uppskattar lite enkel guldkant i vardagen. Det behövs ju inga presenter men trevligt att uppmärksamma dagen med att träffas och äta tillsammans. Numera känns därför September lite vemodig istället, mamma fick ju dessutom cancerbeskedet dagen innan sin 59-årsdag och dessutom har vi haft två husdjur som dog inom loppet av en vecka i slutet av september och just för att det var intill mammas födelsedag har datumen satt sig på minnet. Celines död var ju dessutom så hemsk. När jag vaknade på morgonen låg hon som vanligt och spann bredvid mig, efter att ha klappat henne en stund gick jag in i duschen. När jag duschat klart hörde jag hur hon skrek av smärta. Från fullt frisk till döende på några minuter. Vi körde henne till veterinären och hängde på låset när de öppnade men Celines liv gick inte att rädda. Hon hade fått en propp i ryggen som förlamade henne. Detta var 2011 men jag saknar henne jättemycket. Både min mamma och min farbror är döda och September har gått från en kalasmånad till en ganska dyster månad men jag brukar försöka muntra upp den med äppelpajer och tända ljus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACeline

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s