Söndag

Trist rubrik som jag använt många gånger förut, jag vet. Den känns lika trist som min blogg gör just nu. Det händer så lite saker i mitt liv att blogga om, men så mycket som jag inte kan eller vill skriva om men som ändå är en stor del av mitt liv. Familj, vänner jobb. När jag startade min hemsida 1999 och flera år framåt hade jag småbarn och mycket  av min vardag var pyssel, bak och utflykter med dem. Roliga inspirerande inlägg. Jag skrev även om tips från mitt jobb, alltså allmänna tips inom förskolans teman. Nu finns det så mycket sådant redan på nätet, kanske inte lika mycket för särskolan men det känns ändå som att perioden av inspirationstips från mig har passerat. Nu är barnen stora och har till stor del sina egna liv. Jag bakar inte så mycket längre och mitt pyssel är mest scrapprelaterat. Anledningen till att jag kompletterade hemsidan med separat blogg från början var att visa mina scrapalster på ett enklare sätt än på hemsidan men nu blir det inte så mycket scrappat. Mina utflykter blir till största delen ensamma promenader i skogen här hemma och i övrigt är det mycket tvätt och städ i mitt liv. Ibland undrar jag varför jag fortsätter att blogga men ändå har jag svårt att sluta. Det blir en liten uppdatering till nära och kära vad vi har för oss här hemma men största anledningen är ändå nätgemenskapen. Jag har några bloggvänner som jag följer och några som följer mig, det känns som en liten modernare form av brevväxling med det undantaget att jag inte blir för personlig eftersom det ligger ute på nätet och jag vill inte har för många följare. Jag har inte det glassiga livet som de yngre bloggarna och influencers har och möts ofta av förvåning när bekanta får höra att jag bloggar. Deras syn på bloggare är ofta att det är ytliga människor och människor med ett behov av att synas som bloggar och jag är ingetdera. Nåväl, trots dippar har jag snart funnits 19 år på nätet och går in på min 20:e säsong. Det var i månadsskiftet april/maj som jag la ut min första hemsida som handlade om kattungar, högtider, årstider, bak, pyssel mm. Egentligen är nog den formen av hemsida mer jag än bloggandet för mitt liv är inte speciellt spännande. Fast förra veckan innehöll mer spänning än jag hade önskat. A svimmade på väg till skolan och vaknade upp i en snödriva en dag och L gick omkull med hästen förra söndagen och fick tre sprickor i foten, avslitna leder, ledband mm och hoppar nu på kryckor. Det är första gången som hon skadar sig i stallet.

2018-03-0616.00.05_preview.jpeg

I alla fall så förutom att titta på mellon igår så var vi på Kulturskolans matiné föreställning på Gamla teatern här i stan där sonen medverkade. En bra föreställning med många talangfulla barn och ungdomar.

Melodifestivalen då, det gick väl typ som jag trodde. Min top 3 blev top 3 fast min trea blev etta vilket inte kände så oväntat. Vi brukar skicka en poplåt. Synd att det var en ballad som vann Eurovision förra året annars hade Sverige kanske vågat skicka den bästa låten som var Felix Sandmans. Benjamin har nog stora chanser till en bra placering såvida inte Europa har tröttat på att vi de senaste åren skickat en modern poplåt man tröttnar på efter ett tag sjungen av en ung snygg kille.  Men som sagt, helt ok med Benjamin som vinnare. Numret var snyggt och proffsigt och han var ju både jurygruppernas och tittarnas etta till skillnad mot förra året då tittarna faktiskt valde en ballad. Resultatet efter top 3 var ungefär detsamma som min ordning förutom Margaret som jag hade sist. Hur som helst vi hade dukat upp ostbricka till mellofinalen och hade en mysig TV kväll i soffan och det känns lite tomt att mellon är slut för i år även om kvalitén överlag varit lite av en besvikelse detta året.

Vädret då, normalt brukar vi ha vår nu och visst har det känts som vår i luften vid några tillfällen. Men molnen täcker himlen och solen hittar inte fram. Det har snöat vid flera tillfällen även efter förra veckans oväder med snöstormar och det var flera år sedan vi hade en sådan här vinter. Men den senaste veckan har jag vaknat till kraxandet av en fiskmås så flyttfåglarna är på väg tillbaka. Förr förknippade jag fiskmåsar med sommar, hav och sjöbris. Numera förknippar jag dem tyvärr med ett evigt kraxande här hemma på hustaken och mattjuvar vid grillen. När vi bodde i Sundsvall bodde vi med  havsutsikt och då var det bara trevligt att höra måsarna, de höll sig över havet. Men här bor vi ca 3-4 km från havet och måsarna försöker sno maten från grillen och bordet när vi äter ute. De brukar ha bon inne i villaområdet och deras kraxande låter inte alls lika trevligt som i havsmiljö.

Nähäpp, om man skulle ta tag i söndagsstädningen.

 

2 tankar om “Söndag

 1. Jag har min tvätt och städning imorgon…wohoo…
  Jag undrar också ibland varför jag fortsätter att blogga… Jag har typ tio läsare så det är ju inte för den sakens skull om man säger så, haha. Samtidigt verkar mina få läsare uppskatta bloggen och när det blir ett ofrivilligt stopp i bloggandet så undrar de alltid varför jag inte bloggar. Vilket ju är trevligt:)
  Jag bloggar definitivt för att dokumentera hundarna och vårat liv tillsammans. Jag hoppas till exempel att det i framtiden ska ge mig tröst när jag saknar Alfahanen.
  Jag är i alla fall glad för att du bloggar, och jag hoppas du får en fin vecka!

  Gilla

 2. Känner också lite då, varför bloggar jag? Jag började för att svärmor mfl skulle få lite större inblick i barnens liv, men nu när barnen är större blir det inte på samma sätt. Men det är en dagbok för mig, där jag inte skriver de mest personliga sakerna, men som jag ofta går tillbaka till när jag vill veta vad vi gjorde vid nåt tillfälle etc.
  Sluta inte!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s