Vårförkylning

Anleldningen till mina glesa uppdateringar är att jag förra helgen var både förkyld, hade huvudvärk, mensvärk och ont i ryggen så jag har haft bättre helger om man säger så. Förkylningen och huvudvärken håller fortfarande i sig, jag jobbade mån-ons men började känna mig febrig på jobbet i onsdags så nu har jag varit hemma två dagar men känner mig fortfarande supertrött och har huvudvärk. Synd för naturen är ju så vacker nu, vitsippor och andra blommor bildar vita och gula fält, träden börjar slå ut och hela naturen andas ny energi så det känns lite trist att inte orka vara ute och  njuta av allt det vackra. Men tur att vi bor naturnära, att sitta ute här hemma är ju inte så ansträngande. Förra helgen hade blåsorkestern sin vårkonsert men jag orkade inte gå på den men både min man äldsta dottern och svärföräldrarna var där så våra tre barn som spelade och drillade hade ändå familj i publiken. Idag har de marsch och första maj har de uppträden hela dagen. Mellandottern har ridtävling idag, äldsta dottern spelade match igår och sonen ska på läger i eftermiddag/natt. Det är med andra ord lika fullt upp som vanligt för barnen, själv håller jag mig hemma tills jag är pigg igen.
2018-04-1918.31.57_preview.jpeg

Det närmar sig vårens och sommarens högtidsdagar (100-årskalas, student och konfirmation). Sonen köpte en ny kostym i veckan, hans studentmössa har inte kommit ännu, jag hoppas att det kommer nu i veckan för på fredag har de mösspåtagningen… sedan är det dags för sjösättning av hans båt om en vecka. Han har som vanligt många järn i elden, han är ute en hel del med partiet också och det lär väl bli ännu mer inför valet. Vi har skickat ut inbjudningar till hans student. Jag tänkte att jag själv skulle ha något nytt att sätta på mig och beställde hem två klänningar men jag gillade inte någon av dem så de ska skickas tillbaka. För några år sedan beställde jag en del på nätet och behöll även om jag inte var helt nöjd med varorna, därefter bestämde jag mig för att bara handla kläder som jag kunde prova men utbudet är ju så mycket större på nätet om man inte har tiden att åka till orter med större utbud än här där jag bor och jobbar så då får det vara värt besväret med att skicka tillbaka. Jag har för lite plats i garderoben för att behålla kläder som knappt används. Hittar jag inte något nytt så får det blir något från garderoben även om det hade varit roligt med något nytt men jag vill ju att det ska kännas rätt. Jag passade även på att beställa en ny färg i mina favoritbyxor, för mig som är frusen av mig är det perfekt med byxor i en somrig färg så kan jag känna mig somrigt klädd utan att frysa 🙂 jag köpte de rosa förra våren och de användes flitigt både på jobbet och på semestern och är supersköna att ha på sig. Är det mer än jag som blivit mer kräsen med åren vad gäller att kläderna ska vara bekväma, tänk att man för inte så länge sedan gick runt med jeans utan stretch i, de är ju inte alls sköna att ha på sig!

Jag skrev ju förra helgen om Aviciis bortgång och jag måste får skriva av mig lite om det igen. Jag har sällan blivit så ledsen över bortgången av en människa jag inte kände. Fan är väl att överdriva men naturligtvis så gillade jag hans musik men det är hans tragiska öde som gör mig ledsen. Jag såg dokumentären innan föräldrarna gick ut med sitt brev. Dokumentären är så ledsam, Tim var så tydlig med hur dåligt han mådde. och det skär i hjärtat att se hur han utnyttjades för att dra in mer pengar trots att han var sjuk. Miljader människor lyssnade på Avicii men alltför få lyssnade på Tim. Hur han säger att han inte orkar turnera mer, att det kommer att leda till hans död och managern som säger att problemet med Tim är att han inte förstår pengars värde. Hur han kämpade och vilken fin människa han verkar ha varit. Hur mycket pengar han skänkte till välgörenhet. Jag hoppas att hans öde och liv inte glöms bort utan att det kan få folk att förstå mer om utbrändhet och psykisk ohälsa. Det var så starkt av Tim att vara öppen med detta och även av föräldrarna om dödsorsaken men så tragiskt att det slutade som det gjorde. Tim har säkert frid där han befinner sig nu men jag önskar att han hade fått friden här i livet.

En tanke på “Vårförkylning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s