Förberedelser

På onsdag är det dags, då tar sonen studenten och nu i helgen har vi fixat och förberett. Barnen och jag har storstädat huset, R har mest hållit till utomhus. Chanel har smitit ur kattgården ett flertal tillfällen så nu ska den få tak längs ytterkanten. Vi hade tänkt att vänta tills efter studenten men det är väldigt praktiskt att ha katterna där under själva studenten så nu är det halvklart. Vi har rest partytältet men har inte satt dit väggarna, det är så varmt väder nu så det skulle bli som en bastu utan vi drar dem på plats på själva studentdagen om de skulle behövas.
2018-06-1012.38.15_preview.jpeg
L och A har dragit in studsmattan under tälttaket och de sov där inatt. De har alltid drömt om att få sova på studsmattan men vi har sagt nej men nu fick de testa och det gav tydligen mersmak… Det är utanför vårt sovrum så vi hade fönstret på glänt för att höra ifall något skulle hända. Chanel brukar alltid sova hos tjejerna så hon satt i fönstret med tassen och nosen i öppningen typ hela natten. Jamade och kraffsade och tyckte att livet var väldigt orättvist.

Jag hoppas att vi har koll på läget inför studenten. Det är mycket att tänka på, inte minst med tider som ska klaffa när man är iväg och sedan ska servera mat till så många när man kommer hem. Maten ska hämtas tidigare än vi trott så den ska hållas sval med hjälp av kylklampar. Det är min fasa att råka matförgifta folk. Tårtbottnarna ligger i frysen. Jag brukar alltid bjuda på nybakad tårta så nu är jag lite nervös att tårtan ska smaka ”frys”. Vi har ju inte sådär stora lådor så jag har slagit in dem i plastfolie. Jag har bakat i långpannan. När jag tog studenten bakade min mormor tårtan och när jag konfirmerades fick jag en tårta som min farbror hade köpt för han visste att prinsesstårta var min favorit och ville bjuda på tårtan på min konfirmation. Han hade inga egna barn. Vi kommer att bjuda på ungefär samma meny som på E´s student, se länkar i föregående inlägg. Lite färre kakor nu.

I torsdags var jag med på Blodomloppet, det var första gången jag var med. Jag har varit med på Vårruset tidigare. Kul grej att göra någon gång ibland men jag föredrar ju att gå i lugn och ro med någon vän eller själv och inte med trängsel, damm och tusentals folk.
2018-06-0910.15.29_preview.jpeg
Men det var gott fika i gröngräset med kollegorna efteråt och sedan underhållning på scenen av Magnus Carlsson. Han berättade att det var 200 dagar kvar till julafton och att han kommer att ha årets premiär på sin julshow i staden jag sprang blodomloppet i.

2018-06-0720.13.19_preview.jpeg

Nu väntar sista skolveckan på terminen, sommarlovet är efterlängtat av många. Själv jobbar jag fram till midsommar men denna veckan är jag tjänstledig två dagar eftersom vi har studenten här hemma. Önskar er all en härlig sommarvecka! Barnens om som ute i natt konstaterade att det var väldigt ljust ute, tänk bara två veckor kvar tills det vänder och blir mörkare igen. Inte klokt vad fort tiden går, det gäller att njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s