Marknad och bakning

Denna helgen är det marknad här i stan, jag var där i går kväll. Det var så varmt och tillsammans med allt folk och dofterna av matlagning så kändes det som att man var på semester i något tropiskt land. Vi åt langos och jag köpte några fina julkort men inget mer. Det är mest en trevlig tradition att gå en sväng. Barnen har varit där desto mer med sina kompisar. Även vår yngsta är ju så stor nu att hon själv cyklar ner och kan träffa kompisar.

2018-07-0711.06.16_preview.jpeg
Foto från sjön, nu blommar ett tjugotal röda näckrosor, en av få blommor som inte dött av torka i år 😉 Men man ser hur lågt vatten det är, syns nog tydligare här, det gula sjögräset brukar vara under vattenytan och bara de  gröna topparna sticka upp.
2018-07-0711.09.49_preview.jpeg

Jag har satt ihop lite blomsterdekorationer att duka med till morgondagens konfirmation:
2018-07-0718.38.24_preview.jpeg
Jag har även bakat ikväll, vi har beställt en tårta, sedan har jag bakat några lite småkakor och en kladdkaka så det finns lite att välja på. Det har varit så varmt så jag har inte känt för att baka tidigare men när jag väl satte igång ikväll blev det trots allt några olika sorter.
bak0707.jpg
Mina stående favoriter chokladbröd och kolakakor sedan blev det ett experiment med syltkakorna. Jag hade hjortronssylt från julafton. Vi äter ju aldrig sylt annat än till bak då jag hellre tinar lite bär från frysen. Får se ifall detta går hem, kanske ingen barnkaka men barnens kusiner brukar gå bananas på mina kolakakor. Nu ska jag gå och ta hand om den sista tvätten som ligger vikt här på bordet där vi ska duka fram maten imorgon. Sedan är det sovdags för mig. Jag blev väckt av ett märkligt telefonsamtal vid 01-tiden i natt. En kvinna presenterade sig som ordningsvakt och frågade om jag var mamma till J (vår son) och om jag kunde komma till entrén för han hade ingen legitimation. Jag förstod ingenting, då lämnades telefonen över till en man som inte var min son och sedan la de på. Jag visste ju att sonen var nere på marknaden så jag blev rädd att han hamnat i trubbel och ringde upp honom men där var allt lugnt och han var på väg hem tillsammans med min man som också var nere på stan och tog en öl. Jag sökte på numret som ringt och det var från ett företag i Oskarshamn. Mycket märkligt, men troligen var det en felringning och ett sammanträffande att jag hade en son med samma namn men man blir ju lite rädd för att någon utger sig för att vara honom men personen ifråga hade i alla fall ingen legitimation.
Vi har en liten utbrytardrottning här hemma, vi byggde extra tak på kattgården men nu har hon lyckats överlista det också och klättar över. För andra gången i sommar kom hon stolt hem med en mus. Blärk!! Hon har varit innekatt sedan hon var kattunge (fyller 7 år i veckan) och föräldrarna är raskatter så kom inte och säg att raskatter förlorat jaktinstinkten. Inte vår lilla Houdini. Smutsig som bara den är hon också.
Image1
Hon var stolt över sin mus tills L tog den och slängde den och gav henne kattmat istället. Tusse var rädd för musen, han smög långsamt fram till den, sträckte på nosen så mycket han kunde och luktade försiktigt men ryckte till så han hoppade baklänges trots att musen var död. Golvet har jag torkat av med ytdesinfektion, jag är lite nojjig. Nähäpp, tvätten kallar nog på mig nu.

 

2 tankar om “Marknad och bakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s