Konfirmationen och fikat

I söndags var det konfirmation för L, det var en trevlig konfirmation med mycket musik och glada ungdomar. J har varit ungdomsledare i gruppen och han hade stor del i själva konfirmationsgudstjänsten vilket var trevligt. Men förstås var ju L dagens huvudperson i familjen, hon sjöng så vackert i kyrkan tillsammans med sin kompis G, de sjöng Ed Sherrans ”I see fire”, ingen enkel sång att sjunga men de var jätteduktiga. Utgången var också väldigt festlig, de tågade ut till ”Han har öppnat pärleporten”, två spelade gitarr, J spelade dragspel och alla sjöng. L bar korset då de tågade ut. Men som den psalmen sätter sig på hjärnan, jag går här och nynnar på den hela tiden. Om grannarna hör mig tror de väl att jag har gått med i Frälsningsarmén.

36780187_1724322297604062_7834527523412115456_n 36817135_1724322714270687_5750865727926042624_n.jpg
36834048_2043389979045759_6598040403495092224_n

Hemma bjöd vi på smörgåstårta och fika och firade tillsammans med närmaste släkten och några kompisar till L och min vän M som är fadder till L hade kommit ner hela vägen från Kiruna. Precis som på studenten dukade vi upp maten i vardagsrummet och åt i partytältet på gräsmattan. Det blev en fin och trevlig dag precis som förväntat. Nu har vi klarat av 4 barndop, 3 konfirmationer och 2 studenter. Återstår bara 1 konfirmation och 2 studenter innan alla barnen är stora. Tiden går så fort. A fyller 12 i början av augusti.

Igår träffade jag en go kollega, vi tog en fika på Mandeltårtan och en promenad i Brunnsparken och Brunnsskogen. Tyvärr är hon snart en före detta kollega men vi ska försöka behålla kontakten. Idag har R skjutsat L o A med kompisar till Falsterbo horseshow, E och J jobbar och jag gör precis vad jag vill idag. På ett sätt kan jag bli lite stressad över att semestern bara försvinner utan att jag gör så mycket nyttigt av den, jag har läst och promenerat mycket men det är väl troligen det jag behöver. Vila upp mig. När jag gör något mer kreativt känns det mer som att jag fått något gjort än när jag suttit i timmar med en bok men jag gillar ju att läsa och det är rätt skönt att ta dagen som den kommer, bara jag ser till att boka in lite utflykter också så jag inte bara hänger här hemma för då vet jag att jag ångrar mig när semestern är slut. Att jag inte har passat på att uppleva mer när jag har tiden. Men jag har det bra här på våra mysiga altaner, i skogen och vid sjön där vi bor och katterna njuter av att någon är hemma så de kan ha dörren öppen till kattgården. En lagom dos av hemmaslapp, utflykter och att träffa folk. Det blir bra så 🙂

Annonser

3 tankar om “Konfirmationen och fikat

  1. Jag fick ju sådana problem med mensvärk de här sista åren att jag spydde till slut, så jag pratade med min läkare och hon skrev ut en medicin som heter Naproxen. Den skulle jag kombinera med Alvedon 665, men nu har de ju tagit bort just den alvedonen.
    Jag kan inte ta värkmedicin som Ipren mm för magen men Naproxen har fungerat bra; i alla fall bättre än tidigare mediciner. Tyvärr blir man ju aldrig av helt med magvärken…Hoppas infon kan hjälpa; det är så jobbigt med mensvärk!

    Gilla

  2. Försök få iväg henne till läkaren; man ska inte behöva må så dåligt av mensen! Det kan ju vara bra också att kolla att det inte finns något bakomliggande orsak till problemen. Kanske du kan följa med till läkaren om hon inte vill gå själv…men det har du säkert redan tänkt på <3. Jag går ju nästan aldrig själv till läkare så det är inget att skämmas för…
    Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s