Besök i Skåne

Idag har jag varit i Skåne, nej jag har inte varit på Kiviks marknad, jag orkar inte med mer än en marknad på sommaren *haha* det räcker med den här hemma i stan. Tillsammans med min pappa hälsade jag på min mormor och morfar. Jag brukar inte skriva om släktens sjukdomar i bloggen men kan nämna att min morfar varit inlagd på sjukhuset i drygt en vecka för lunginflammation och blodförgiftning. Inte bra när man är 100 år men han har repat sig tillräckligt för att få komma hem igen men har uppbackning hemma från sjukvården i tre veckor.

Hemma hos min pappa såg jag en igelkott, tyvärr har vi aldrig haft besök av igelkottar här där vi bor nu så det var ett par år sedan jag senast såg en igelkott. De är ju så söta.

Jag har förresten bestämt mig för att ta upp en gammal hobby igen, nämligen att pyssla med miniatyrer. Det har jag inte gjort sedan vi fick barn, jag har nästan bara pysslat med scrapbooking och hemsidor sedan jag blev mamma men efter att en vän har börjat bygga blev jag också sugen. När vi bodde i Sundsvall byggde jag tittskåp, det var ganska populärt då i mitten av 90-talet. 1992 byggde jag mitt jullandskap vilket är det största projektet jag har byggt men under hela min barndom älskade jag att bygga landskap både på mitt skrivbord och i lekrummet. Jag blandade naturmaterial, leksaker, kartonger, jag virkade små mattor, sydde gardiner, la mosaik som plattor mm. På jobbet bygger jag ibland små sagor som jag berättar för barnen och till det har jag köpt material så jag tänker att det jag köper och bygger av hemma kan jag även ta med och få användning för på jobbet. Dock vet jag inte riktigt vart jag ska ha mitt hus, här är ganska fullt hemma men om inte annat får jag pyssla så länge och ställa upp det när vi får mer yta (när barnen flyttar hemifrån) jag vill inte ha huset i vardagsrummet utan det skulle passa bättre i ett gästrum framöver. Till julen får mitt hus stå intill jullandskapet. Kanske jag visar lite foton på mitt pysselprojekt framöver, jag vet inte om jag ska visa det här eller i scrapbloggen, eller kanske julbloggen. Jag kommer att fokusera på högtider i huset.

Annonser

2 tankar om “Besök i Skåne

  1. Vad kul att ta upp en gammal hobby igen; vi kvinnor väljer bort så mycket av det vi egentligen vill göra så det är bra att du tar fram en gammal kärlek igen! Jag måste skicka en bild på den fina miniatyrtavlan som jag fick av syrran i julklapp! Jag har inte lagt upp den någonstans på nätet eftersom den är ganska personlig, men det skulle vara kul att visa dig… nu när jag vet att du gillar sådant!! Och tack för Julkortet! Jag blev lite förvånad…och glad! Du är ju för snäll <3<3<3!!! Själv har jag börjat fundera på vad jag ska lägga i ditt julklappspaket…något särskilt virkat du önskar dig???

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s