Weekendresa, kalas och födelsedagar

Som jag skrev tidigare så fyllde ju både E och A år i veckan och vi har haft kalas för dem. Bakningen gick väl sådär får man säga, tjejerna gjorde varsin tårta och jag gjorde en vinbärskaka. Kakan har jag bakat sedan jag flyttade hemifrån 1993 men denna gången blev den annorlunda, betydligt fuktigare som en ljus kladdkaka med vinbär i, Absolut inget fel på smaken och vi åt den med grädde men inte som den brukar bli. Chokladkrämen som E gjorde till sin tårta skar sig och A´s mjölkfria grädde (soyagrädde) gick inte att vispa. Jag skyllde allt på värmen men jag läste sedan att den högsta luftfuktigheten någonsin i Sverige uppmätts i länet under det dygnet så det var säkert en kombination av båda och inte så konstigt att jag upplevt värmen som ännu jobbigare denna veckan. Men annars var kalaset lyckat och trevligt och vi inledde med en simtur i sjön. A blev jätteglad för alla sina presenter 🙂

Tidigt igår morse körde vi mot Malmö och slutmålet Köpenhamn (fast vi ställde bilen i Malmö). Det var bara R, A och jag som åkte. Alla barnen har fått göra en egen resa i den åldern och jag har försökt att anpassa den efter deras intressen. Igår flanerade och shoppade vi lite på Ströget och sedan tillbringade vi några timmar inne på Tivoli innan vi åkte tillbaka till Sverige och hotellet. Det är alltid lika trevligt att komma till Köpenhamn, en mysig storstad. A tyckte inte det kändes som om vi var utomlands eftersom alla förstod vad vi sa men hon förstod inte vad danskarna sa.
05
Alltid lika vackert i Nyhavn

Vi ägnade väl typ 1½ timme åt att leta efter något mjölkfritt alternativ till A att fika på, lite matigare än slush. Till slut hittade vi vegansk vaniljglass som hon fick äta i en bägare Själv testade jag lakritsstrut.
04

Tyvärr fick jag huvudvärk på kvällen som övergick till migränanfall så på kvällen låg jag bara och vilade medan R och A badade på hotellet. Huvudvärken lättade efter att jag sovit en stund och idag var jag någorlunda pigg igen. Tillräckligt pigg för att gå på Emporia i alla fall och det var det vi hade planerat för denna dagen. Dagen startade med hotellfrukost.
05b

Äggröra, frukt, nötter och brieost är mina favoriter på hotellfrukost.

Utflykten var A´s och det var mest till henne som vi shoppade både igår och idag och jag hoppade faktiskt helt över att titta på kläder till mig själv så jag har inte några inköp att visa upp. Men vi har roat oss och haft trevligt och ätit gott hela helgen. Igår åt A sushi, jag åt entrecote och R åt ryggbiff till kvällsmat, till lunch blev det dansk korv fast jag valde Fransk hotdog. För R är det viktigt med en korv när han kommer till Danmark, själv är jag ingen korvälskare men den jag åt var faktiskt god. Idag blev det McD enligt önskemål från A och nu är vi hemma igen. Jag hoppas att det inte dröjer alltför länge tills vi besöker Malmö igen, J har nämligen fått tag på lägenhet där som han ska dela med en tjejkompis. De har inte hittat något i Lund så han ska pendla men det är han ju van vid. Ett andrahandskontrakt på ett år på en stor trea så mycket av studiemedlet kommer att gå till boendet, de åker till Malmö och skriver kontrakt i morgon. De kommer att bo 6 minuter från Emporia och 6 minuter från Ikea (med bil).

En tanke på “Weekendresa, kalas och födelsedagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s