Äppelpaj

09a

Idag har jag bakat äppelpaj på våra egna äpplen och de var faktiskt helt mogna. Säsongens första äppelpaj brukar för mig vara ett hösttecken men inte i år, nu är det verkligen fortfarande sommar.

Recept Äppelpaj

Ingredienser
3 äpplen
1 msk malen kanel
1 dl fiberhavregryn
1 dl hackade nötter (jag tog hasselnötter och valnötter)
2 msk kokosolja obs inte kokosfett

1. Smörj pajformen med kokosolja
2. Skär äpplena i klyftor, och krydda dessa med kanel
3. Blanda ihop fiberhavregryn, nötter och kokosolja.
4. Smula degen över äpplena
5. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (tills äpplena blivit mjuka och att smulpajen fått färg)

Jag serverade med vaniljkvarg

Jag måste även visa detta roliga fotot på Chanel, vi har en liten avsats i trappan där katterna älskar att ligga. Ibland ser det livsfarligt ut när de ligger där och rullar sig så man tror att de ska ramla ner. Här ligger Chanel dock och sover på rygg ända ute på kanten så att tassarna och svansen sticker utanför.

09b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s