Vardagslördag

Till att börja med så tänkte jag svara på en fråga från Harry Potter kalaset om hur vi gjorde de flygande ljusen. Det var inte så svårt men man måste använda två trollformler. Först wingardium leviosa sedan lumos maxima. Är man däremot mugglare så är det lite pilligare. Då tar man 10 tomma pappersrullar (toa eller köks). Målar dem vita. Sedan gör man ”stearin” runt ovankanten + så det ser ut som att det runnit ner på sidorna med hjälp av en limpistol. Sedan målar man alltihop igen, tills färgen täcker. Det kan bli några lager. För att få dem att se ut som de flyger, sticker man hål och trär igenom ett kors av fiskelina. Man hänger även upp dem med fiskelina och stoppar ledljus som hålls på plats av fiskelinan (korset i rullen). Jag ska fotografera och visa, barnen har lagt undan rullarna. All cred till äldsta dottern som fixade mycket på kalaset inkl de flygande ljusen, alla lektioner/lekar och inköp/planering av godis och mat. Jag var nog mer som Dobby som såg till att allt kom på plats, diskade och plockade undan.

Idag har barnen haft sommarens sista marsch, det ser lite läskigt ut när de marscherar på gatorna. En marscherande orkester har alltid företräde och för de allra flesta bilister är det självklart men ibland kan det komma någon idiot som ska köra om barnen men idag var det lugnt.

25

J jobbade sedan hela dagen med att sköta musiken (DJ) och på eftermiddagen skulle L uppträda igen denna gången på sång tillsammans med två kompisar. De var så duktiga.

25d

Nu är det lördag kväll och en helt vanlig sådan, mellanbarnen J och L är på väg på varsin fest med vänner. A övernattar hos en kompis och E har en kompis som övernattar här. L har även hunnit med en runda till favorithästen för att fotografera. Men även om det är en vanlig lördagskväll så är det ändå inte det, det är sista lördagen som vi har fyra barn som bor hemma. Fast man ser dem ju sällan ändå haha, de tillbringar mer tid med vänner än familjen numera.

Andra jobbveckan är avklarad och första skolveckan. Veckans största nyhet här i vår lilla stad blev väl även landets största i veckan. Jas planet som kraschade…

En tanke på “Vardagslördag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s