Finbesök

Denna helgen är båda våra stora barn hemma och hälsar på, så roligt att få rå om dem lite. De kom i går kväll och A kunde nästan inte sluta krama storasyster utan satt och kramade henne hela kvällen i soffan. Sedan de flyttade hemifrån äter vi vegetariskt här hemma men vi gissade att de inte villa ha risotto på pumpa utan det blev istället svamprisotto som vi visste att de gillar och det är verkligen gott. Recept finns här.

Just nu är jag dock själv hemma, E passar på att rycka in på en fotbollsmatch då hon är hemma och J tar upp sin båt idag. R hjälper till vid båten och jag lämnade L och A vid stallet innan kl 8 i morse. Morgonen var kall och bilrutorna behövde skrapas. Sedan bjöd förmiddagen på ett fantastiskt väder, solen lyste från en blå himmel och luften var kall och frisk. Det är precis sådana höstdagar jag älskar. Nu är det molnigt och inte alls lika härligt men det regnar i alla fall inte.

I veckan köpte jag lite nya höstblommor att ha i krukorna där ute. Det kändes genast mycket mer ombonat än med de vissna resterna av sommarblommorna. Lite nya klädinköp har jag också gjort i veckan, det var mest barnen som behövde lite nytt kunde vi konstatera då jag plockade fram vinterkläderna men jag ha köpt en ny mössa till mig själv. En basker, hoppas jag vågar använda den. Jag plockade även fram en gammal grå kappa från förrådet som jag inte har använt på flera år, jag har en svart kappa och en blommönstrad täckjacka (denna) som jag oftast använder då jag ska iväg på något. Det kändes synd att den grå kappan blir hängandes så nu får den bli jobbkappa.

Vi hade egentligen planerat att hälsa på J i hans lägenhet i morgon och samtidigt köra ner lite mer saker som han inte fick med sig i flytten men eftersom även E kom hem denna helgen så skjuter vi på det till en annan helg. Jag har istället kikat lite på Ikeas hemsida idag, J bor ju bara 6 minuter från Ikea i Malmö så ett besök där är inplanerat. R har flyttat in sitt kontor på J´s rum så en hörna i TV rummet står nu tom och där vill jag ha två grå fåtöljer och en mysig matta. Kanske en ny skänk. Jag gillar egentligen skänken som står där men den är trasig och verkar vara svår att laga. Skänk, skåp, byrå. Jag vet inte riktigt vad det blir.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s