Ändrade planer igen

Ännu en jobbvecka har passerat och nu är vi en bit in i oktober, otroligt vad fort tiden går. Jag älskar ju hösten, bäst gillar jag ju klara dagar med sol och kall luft men även de regniga dagarna har ju sin charm ifall man får vara inne. Inte lika mysigt när man av olika anledningar måste vistas utomhus i kallt höstregn. Något jag verkligen gillar med hösten är kläderna, dels tycker jag om de lite murriga färgerna men framförallt allt klä sig lite varmare. Stickade tröjor, halsdukar, klänningar med tjockare tights till osv. Somrarna tycker jag är ganska jobbigt, jag behöver skydda mig mot solen och när det är så varmt som i somras är det svårt att klä sig svalt. Sedan känner jag mig alltid blekast av alla men på hösten och vintern är det helt ok att vara blek för då är alla det. Det är väl inte många numera som kommenterar min blekhet men om de själva är brunare än jag någonsin har varit och gnäller över det är det ju lätt att själv känna sig blek och ful som de säger. Även om folk utomlands brukar säga till mig att jag ser typiskt svensk ut så tycker jag själv att jag smälter in bättre i England för där finns det fler riktigt ljushyade än här i Sverige 🙂

Nu halkade jag in på ett sidospår. Även denna helgens planer har blivit ändrade, istället för förra helgen skulle vi kört ner med sonens sista saker till hans lägenhet men där har han fått tråkiga besked. Han och en kompis hyr ju en lägenhet i andra hand, de fick kontrakt  på ett år men med tre månades uppsägningstid. Killen som hyr ut skulle bli sambo med sin flickvän men nu har de gjort slut så redan efter en månad i lägenheten vill ägaren ha tillbaka sin lägenhet. De har ju laglig rätt att bo där året ut, men sonens vän som han bor med har hittat en etta som hon får tillgång till i slutet av oktober så hon måste ta den då för att få den och hon vill ju helst slippa dubbla hyror så sonen känner väl både från lägenhetens ägare och kompisen att de skulle behöva flytta denna månaden. Så himla tråkigt. De har trivts så bra där. Sonen måste nu lägga en massa tid igen på att leta boende. Inte så lätt i Lund med omnejd. Vi skulle även köpt nya möbler till ytan vi fått ledig här hemma men får ju ligga lågt med det ifall sonen behöver ta hem sina möbler igen men han vill ju helst inte behöva göra det utan han vill ju hitta ett annat boende i Skåne.

Ang jobbet så ni som bor i samma län som jag gör har kanske hört på nyheterna i veckan om indragningarna och konsekvenserna där jag jobbar… katastrof.

Istället för att åka till Malmö i helgen är vi hemma, maken är sjuk så det passade honom bra. Själv ska jag scrappa lite, jag har några ATC kort med Halloweentema som jag måste göra denna helgen, sedan blir det kanske lite julkort Jag skulle även vilja fortsätta höstpynta i min miniatyrvärld. Nu börjar det verkligen märkas på tvätthögarna att vi är 4 personer istället för 6. Visst blir det en hel del tvätt även för två vuxna och två tjejer på 12 och 15 som dessutom rider och har andra aktiviteter men det är mindre. Likaså märks det på maten, vi har haft matkasse på vardagarna i några år och nu blir det matlådor över så har vi inte gäster behöver vi knappt köpa något annat än frukost och söndagsmiddag utöver matkassen. Både R och jag tar med matlådor till jobbet och vi får rester även till lördagen. Följaktligen blir det även mindre disk när det är mindre matlagning och nu äter alla oftast samma mat, L är ju vegetarian och båda tjejerna mjölkallergiker så innan har vi gjort specialkost till dem. Förra helgen blev det som vanligt när båda stora barnen var hemma och dessutom kompisar på besök 🙂 och då påmindes man om skillnaden som blivit i vardagen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s