Saffranskladdkaka med mandelmassa

Ingredienser:
1 g Saffran (2 pkt)
2 msk vatten
1 msk + 2½ dl Strösocker
2½ dl Vetemjöl
2 msk Vaniljsocker
1 krm Salt
150 g Smör eller margarin
3 st Ägg
100 g Mandelmassa

kokosflingor

Mortla saffranet tillsammans med 1 msk strösocker. Blanda med 1 msk av vattnet (gärna hett men inte kokande) och låt stå i minst 30 minuter).

Smörj en form och strö rikligt med kokosflingor på kanter och i botten.

Sätt på ugnen på 200ºC

Smält matfettet och tillsätt därefter saffranet. Skölj ur morteln med resten av vattnet och häll ner detta också i matfettet.

Riv mandelmassan.

Tillsätt mandelmassa och övriga ingredienser och rör till en jämn smet direkt i kastrullen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan och hur stor form du har använt (en vanlig springform eller mindre pajform är lagom).

Servera med grädde och färska bär, jag hade björnbär.

Image1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s