Ljus i sikte

Så var ännu en vecka snart slut, jag har gjort ett litet fotokollage denna veckan också, jag tycker det är lite kul att sammanfatta veckan så när jag nu inte bloggar varje dag. Jag minns inte om jag skrev det men för många år sedan minns inte exakt men mellan 10-15 år sedan så var det en utmaning på ett scrapforum att man skulle ta ett foto om dagen för att sammanfatta sitt år. Jag fullföljde aldrig men det var kul det jag gjorde. Då gjorde jag också så att jag gjorde ett kollage istället för att scrappa ett foto från varje dag så blev det ett från varje vecka men då hade jag inte något program som fixade kollaget utan jag fick sätta ihop det själv så det var nog en stor anledning till att jag inte fullföljde. Jag har inte satt upp något mål nu med att göra för varje vecka men jag gör så länge jag tycker det är kul och det gör att jag fotograferar saker från vardagen som jag annars inte skulle ha gjort precis som med scrapbookingen och det är ju så kul att titta tillbaka några år senare.

Förra helgen plockade vi ju bort det sista av julen men jag hann inte plocka fram alla ordinarie dekorationer men igår blev det av. Skönt att få tillbaka lite mysbelysning även om den inte kan mäta sig med julgranarna. Vi fixade ju till två av rummen i höstas, där uppe hängde jag upp rosa gardiner när jag tog ner de röda julgardinerna och jag tycker att det blev väldigt trivsamt om jag får säga det själv. Jag är ingen inredningsexpert och jag har begränsad budget men jag tycker om att ha det trivsamt hemma ❤

20

Ett annat rum som vi förändrade var fondväggen i vardagsrummet som nu är grå. Ugglan är en ljuslykta men den är inte tänd på fotot. Eftersom jag sitter med ryggen åt den när jag bloggar tänder jag den inte när jag är själv här.

20b

Jag har många projekt som jag längtar efter men de förändringar av rummen som jag vill göra går inte att genomföra förrän äldsta dotterns rum är ledigt. Hon bor visserligen i England nu ett halvår och innan dess på Visingsö en termin men rummet har hon kvar. Jag längtar efter att få göra mina förändringar 😉 Vi har visserligen ett relativt stort hus (8 rok på 185 kvm) men har dåligt med förvaringsutrymmen och mycket saker så det känns ändå trångt och 4 av rummen disponerar som sagt barnen.

03

Här är då fotona som sammanfattar lite av min vecka. Vi fick snö i tisdags som försvann igen på onsdagen men i helgen har vi fått lite ny snö och minusgrader. När jag skrev tidigare att jag inte visste om jag längtade efter mer vinter eller våren är det nog snarare så att jag är nöjd med vilket som. Antingen vinter och snö eller sol och vår. Det är de regniga dagarna då man inte ser himlen på vecka efter vecka som jag blir trött på. Det lilla fotot uppe hörnan är från en ljusslinga i vardagsrummet nere. Ljusen är från adventsljusstaken som jag lät brinna ner på plats istället för att flytta dem till andra ljusstakar. Jobbat har jag ju gjort som vanligt men det brukar jag ju inte blogga om 😉

49431591_2097047983926483_7704183731359055872_n

Mina nya tesorter vill ni kanske titta närmare på, jag brukar köpa Choco och Licorice men testade några nya nu.

Kan ni gissa vad jag har anmält mig till? Jo en kurs i keramik!! När vi bodde i Växjö (1993-1995) ordnade hyresgästföreningen så att man fick prova på att arbeta med lera men det var ingen kurs men ända sedan dess har jag velat lära mig och nu har jag äntligen anmält mig. Jag ska ha lite lediga dagar även denna terminen och det gör att jag orkar och hinner med mina intressen lite bättre och det gör ju att jag blir gladare och piggare, win-win förutom ekonomiskt då. Jag letade egentligen efter en kurs i nåltovning som jag tycker verkar kul, eller egentligen är det väl så att jag sett så söta djur som andra har tovat så jag vill också prova. Såsom den här söta musen som jag har köpt, dock kan jag inte virka p.g.a. min ögonsjukdom men jag tror att jag skulle klara av att nåltova.

50276783_234815570773841_4839460619604197376_n

Jag hittade dock ingen sådan kurs här i närheten men jag gjorde lite efterforskningar och kanske kan jag lära mig själv som med scrapbookingen. Dock vill jag inte köpa på mig onödiga saker, det är ju lätt så om man inte är insatt att man i början handlar det man tror man behöver precis som jag skrev i min miniatyrblogg. När vi bodde i Sundsvall (1995-1999) gick jag en dagskurs i våttovning, då skulle man göra en tavla och min blev riktigt fin. Jag tovade ett höstträd. Som ni ser så är det olika gamla intressen som jag är sugen på att ta tag i igen. Dans är också ett gammalt intresse och tror ni inte att en kollega frågade i veckan om jag kände för att följa med henne på cirkeldans någon gång. Man dansar alltså inte med varandra utan själva i cirkel så inte den sortens dans som jag är van vid men att röra sig till musik är alltid kul så jag hoppas att jag kan följa med någon gång. Det är dock i grannkommunen  där jag jobbar så jag vill inte binda upp mig till för långa dagar som jag sedan inte orkar med men till dansen är det ingen föranmälan utan man kommer när man kan och det låter ju bra. Keramiken är bara 10 minuter hemifrån så det är perfekt. Det känns jättekul att jag har lite spännande saker att se fram emot under vintern/våren. Jag är så tacksam att jag kan få jobba lite mindre, det gäller bara att hålla koll på ekonomin. Tjänstledighet är ju inte gratis men det är inte sjukskrivning heller och jag ägnar hellre tid och pengar åt trevligare saker än migrän.

Igår var jag som sagt i farten hela dagen med att plocka fram dekorationer såsom lampor, ljuslyktor mm. Tvätta och annat. Idag vet jag knappt vad jag har gjort, tiden har liksom bara försvunnit! Men jag har varit ute en del och fortsatt med tvätten. När jag nu tvättat upp jultextilerna fortsatte jag med lite andra plädar och prydnadskuddar som vi har framme hela tiden. Känns alltid så fräscht när allt är nytvättat.

Jag önskar er en trevlig vecka så får jag berätta sedan vad jag tyckte om keramiken, kursen är på 10 tillfällen. Jag hoppas att jag både får lära mig nya saker och att jag får jobba lite fritt med de ideér som jag har samlat på mig under de 26 år jag har väntat haha!

 

2 tankar om “Ljus i sikte

 1. Det låter kul med en kurs; jag skulle gärna gå på någon dans/friskis/svettis etc men tyvärr har jag inte möjlighet att ta mig någonstans på ett sätt som jag klarar av. Där jag bor är för litet samhälle för kurser…Jag känner mig dessutom inte trygg att vara ute på egen hand på kvällen och man kan ju inte ta med sig hundar på kurs, haha.
  Tack för din fina kommentar om mitt hem; den värmde under några jobbiga dagar <3.
  Idag bakade jag lussebullar igen. Jag trodde att jag hade bakat sista satsen runt nyår, men jag har haft så dåligt med pengar och kände att jag borde baka för att spara pengar. Dock var jag bara sugen på lussebullar och eftersom jag hade ingredienserna så fick det bli en sats till. Ibland är det skönt att bo själv och slippa kommentarer om att man gör knäppa saker…:)
  Hoppas du får en fin vecka ❤

  Gillad av 1 person

 2. Själv gjorde jag chiapudding med saffran förra helgen ❤
  Jag förstår dig, jag har egentligen inte så långt till keramikkursen men tar ändå bilen då jag inte vågar gå själv så sent på kvällen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s