Sweet 16 men även mer elände

51265841_2283327311955584_4321206788809555968_n

I tisdags fyllde fina L 16 år, kalaset hade vi ju i helgen så på födelsedagen firade vi henne själva med presenter och den mat hon önskat sig.

I onsdags var det själaringning för min morfar men tyvärr kunde jag inte vara med vilket jag är besviken över. Det var en fin stund för bara oss närmaste när man mamma gått bort men det blev på en dag som jag inte kunde ta ledigt. Eftersom jag har över en timme att köra kan jag inte bara komma en stund. Jag hade önskat att det skulle varit i tisdags när jag var ledig men det gick väl inte. De gamla kyrkklockorna som förkunnar för församlingen att en själ har lämnat jordelivet…

Jag brukar egentligen aldrig skriva om andras sjukdomar men i väldigt sällsynta fall gör jag undantag. Jag kommer kanske inte att skriva om det mer framöver, jag vet inte, men vill ändå berätta eftersom det är något som påverkar mig mycket. Som om det inte vore nog med att min mormor blivit änka har hon nu fått cancerbesked. Samma cancer som tog min mammas liv. Som ni förstår är det många tankar, främst hur det kommer att bli för mormor.  Har man sett en nära anhörig tyna bort i cancer är det en mardröm att gå igenom det en gång till. Sedan kommer ju helt naturligt tankar på ärftlighetsrisken. Dock är ju mormor 35 år äldre nu än min mamma var när hon dog men ändå, löper även jag större risk. Men viktigast här och nu är ju att stötta min mormor så gott jag kan.

Det känns viktigt att även få in glädjen i mitt liv för att orka med de tunga bitarna.

Blott en dag, ett ögonblick i sänder…

En tanke på “Sweet 16 men även mer elände

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s