Välkommen våren

Nu har vi meteorologisk vår här sedan några dagar, den tidigaste dagen som våren kan anlända. Ifall det inte blivit vintertemperatur har man alltså haft höst fram tills mitten av februari. Vet inte hur det är med det hos oss i år. Här kan du läsa mer om meteorologisk vår.

vår

Som jag skrev i början av året har de varit och röjt skogen intill där vi bor och det ser för bedrövligt ut. Men naturen ska väl återhämta sig. Man känner inte igen sig, där som tidigare var en smal stig och träskmark finns nu en skogsväg för att maskinerna skulle kunna ta sig fram.

träsk

Men här ser man hur naturen tar tillbaka sitt område, träsket som delats i två delar och hur vattnet nu har letat sig en väg genom den anlagda skogsvägen.

is

Isen släpper på sjön, fåglarna kvittrar och det finns alltmer vårtecken ❤

Jag har haft ett bra sportlov, veckan började väldigt dimmigt, sedan blev det så varmt och skönt att jag drog fram däckstolarna och satt ute i en hel timme. Det är ovanligt när det gäller mig för jag brukar bli rastlös men jag satt ute och läse en stund. Jag fotograferade stolen till min veckosammanställning och lite komiskt nog så snöade det dagen efter så det andra fotot är från samma tid två dagar efter varandra 🙂 men lite snö hindrar ju inte att våren är här. Fast jag är nog tacksam för alla väder, ena dagen kände jag ”åh vad härligt med solen”. Nästa dag, ”åh vad härligt med snö, så vitt och vackert”. Jag tror att man mår bättre själv genom att uppskatta det man har istället för irritera sig på sådant man inte kan påverka. Förutom snö på julafton då, haha! Skämt åsido, men jag blir väldigt lycklig när det är snö på julen men jag deppar inte ihop när det inte är det.

 

19v08

Lite foton från min vecka, det har varit en del begravningsplanering mm men även mysiga stunder med familj och vänner. Jag har fikat, ätit gott, varit i naturen, läst böcker, pysslat mm. Att ta dagen som den kommer blir för mig ofta att jag tvättar och plockar här hemma, varför hamnar jag alltid i hushållsarbete kan man undra. Är det typiskt kvinnligt? Det är nog en av anledningarna till att jag gillar att komma iväg med husvagnen för där tar man verkligen dagen som den kommer. För inte så många år sedan innebar ledighet att hitta på roliga saker med barnen men det märks att de är stora nu och alltmer lever sina egna liv precis som det ska vara. Men visst hittar jag fortfarande på saker med barnen fast andra saker 🙂 maten är från en utflykt med L och A i fredags 🙂 De åt sushi och jag åt vegetariska vårrullar med grönsaker och frukt.

Tänk att snart är det 20 år sedan jag la ut min första hemsida. Jag vet att jag har skrivit om det förut och hoppas att ni inte tycker jag tjatar om det. Då hade vi bara ett barn och jag var gravid med J. Hemsidan startade jag först och främst för att skriva om våra kattungar, sedan skrev jag om olika bak- och pysseltips för barn. Och naturligtvis mina sidor om årstider och högtider. Det hände betydligt mer i mina sociala medier på den tiden än nu, haha. Bakning och att dela med mig av recept har jag ju alltid gjort men som ni säkert märker händer det inte så ofta numera. Visst finns det nyttiga recept men jag äter mer frukt och bär som de är än bakar på dem numera. Jag kommer från en bakande familj, både min mamma och mormor bakade mycket och jag har hört berättas att min mormorsmor som är född på 1800-talet bakade tårtor på beställning till finare kalas. Förr hade jag alltid minst 7 sorters kakor i frysen när det kom gäster men numera bakar jag nästan bara till kalas och jul. Tiderna ändras. Jag gjorde ju förresten lite nyttiga kakor till julafton men det var inget som gick hem hos min släkt, ingen åt av det nyttiga 😉

Jag får ju med jämna mellanrum tankar om varför jag fortfarande bloggar, vad har jag att dela med mig av när min ursprungliga inspiration inte finns kvar i form av bakning och pyssel för barn. Söta katter har jag ju fortfarande förstås. Jag har alltid känt att jag inte vill skriva för privat, att blogga har under många år haft en negativ klang i vissa av mina ”världar”, som att man inte skulle vara seriös om man bloggar, alternativt en väldigt självupptagen person som skriver om sitt liv. Men som sagt inget av det stämmer in på mig. Jag började med mina hemsidor för att dela med mig av tips, inte skriva om mig som person. Och det är väl just det, jag har inte så mycket att dela med mig av längre. Jag lever ett ganska vanligt Svenssonliv numera. Visst pysslar jag fortfarande men det går kanske mer på slentrian än i början. Jag är ingen säljande person utan väldigt omtänksam.

Jaja, jag ska väl ta mig ur denna bloggsvackan också. Ni är ju trots allt en trogen skara som följer mig. Jag kollade in statistiken häromdagen efter att jag pratat med en kär nätvän och jag har fler följare kvar än jag trodde och det var ju en kul överraskning 🙂

Melodifestivalen hörrni, den brukar jag ju alltid skriva om men jag missade ju de två första deltävlingarna i år. Jag har tittat på låtarna som gått vidare nu och jag har samma favoriter som de flesta andra nämligen John Lundvik, Jon Henrik Fjällgren, Hanna & Liamo och Bishara men jag lovar att återkomma till Melodifestivalen innan finalen.

Jag önskar er en trevlig vecka, själv rivstartar jag efter lovet med att jobba 8-19 imorgon.

2 tankar om “Välkommen våren

  1. Härligt med vår, även om jag räknar med att det kommer komma snö i några omgångar till här. Jag har bloggat i 10 år snart, jag tycker det är länge men det är ju inget mot dig. Jag började helt annorlunda, jag började blogga för att mamma och svärmor skulle få ta del av barnens liv så mycket som möjligt så det blev (och är) mest bara privat. En underbar dagbok och extraminne har det blivit!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s