Regn hos mig

Jag syftar förstås både på vädret och låttiteln, det finns ju faktiskt lite mysiga sånger om regn 🙂 t.ex.  Regn hos mig med Orup, Det regnar i Stockholm med Carola, Singin´in the rain med Gene Kelly, Purple Rain med Prince. Som jag skrivit förut så älskar jag musik och musiken har alltid fått en stor plats i mitt liv även om jag inte har spelat och sjungit så mycket själv. Jag var med i barnkören i kyrkan i byn när jag var barn och jag har spelat tvärflöjt, elorgel och gitarr men jag tycker bättre om att sjunga än spela. Som vuxen sjunger jag tyvärr inte mer än hemma och på jobbet men jag skulle älska att sjunga i kör igen. Dock inte kyrkokör utan mer populärmusik men nu har jag valt att ta upp keramiken just nu och jag hinner inte med allt jag gill göra 🙂 Men jag lyssnar mycket på musik och våra barn har gått/går på musikskola och jag tycker det är så roligt att intresset för musik har gått i arv till alla barnen på olika sätt. Våra mellanbarn är riktigt duktiga inom musiken, J på att spela och L på att sjunga. Det finns musik för alla sinnesstämningar och man påverkas av musiken både till att bli gladare. ledsen, lugn, på partyhumör. Ni är några som frågat om begravningsmusik, jag svarar gärna på mail eller pratar om det när vi träffas eller i telefon men jag känner att jag inte vill skriva i bloggen exakt vilken musik vi hade varken på morfars eller min mammas begravningar. Där drar jag gränsen mellan att vara personlig och privat, bloggen är ett öppet forum som alla kan läsa. Jag kan dock berätta hur jag tänkte. På mammas begravning utgick jag dels från musik som jag visste betydde något för min mamma, detta hade vi som ingångs och utgångsmusik. Sedan valde jag en sång som fick representera min pappa och som han tycker om och en sång som fick representera mig, min bror och mina barn. Därutöver så sjöng barnen. Psalmer finns det ju som är för begravningar och där tycker jag man ska välja de som man har en känsla för. På morfars begravning utgick jag från min mormors val och solosången var L med och valde. Egentligen är det ju liknande tänk som till bröllop eller barndop med den skillnaden att begravning är en sorglig gudstjänst och de andra är glada. Men det ska ju ge fina minnen alltihop och det är en annan sorts musik som spelas men det ska kännas personligt.

Jo men som sagt, här har vi haft regn i några dagar. Många pratar om höstväder och så känns det när man sitter inne och tittar ut på regnet och de kala träden men när man kommer ut känner man på luften och dofterna att det är vår och inte höst. En annan sak som jag tycker ger höst eller vårkänsla är vilja fåglar som hörs, knäppt egentligen för förutom flyttfåglarna finns ju alla fåglarna här både höst och vår. Småfåglarnas kvitter ger ju vårkänsla och det tror jag att alla håller med om. De har sjungit för oss så fint här alla soliga dagar men nu när det regnar sitter de väl och tycker i träden. Däremot har kråkorna kraxat på rejält idag, det gör de kanske på soliga dagar också men jag förknippar dem med hösten. Säkert för att de ofta återges med pumpor, fågelskrämmor, skördefest, Halloween…  Jag är ledig idag och det blir mest inomhussysslor. Visserligen finns det inget dåligt väder bara dåliga kläder men jag känner inte för någon längre tur i regnet. Annars hade jag lite funderingar på om jag skulle åkt ner till havet idag.

Jag har fått lite frågor om hur jag tänker ang hälsosammare liv och jag har bestämt mig för att skriva lite mer om det men det kommer någon annan dag. Det kanske är mer intressant att läsa om mina tankar än min vardag när jag inte hittar på något speciellt 😉 som jag skrivit förut så är jag ju en person som tänker och skriver mycket även om jag inte vill dela med mig av allt i bloggen. Men jag har funderat på det också och det är ju så mycket mer människor som har sociala medier idag än för bara 10 år sedan. Då ansågs det lite som att man skulle känna sig märkvärdig med att skriva om sin vardag i en blogg, nu delar ju många med sig av sin vardag på instagram utan att det är något konstigt. För 20 år sedan var det ännu ovanligare. Instagram och Facebook kan man välja att godkänna sina vänner/följare. Bloggen är ju ett mer öppet forum om man inte gör inlägget lösenordsskyddade. Det gjorde jag alltid i början när jag hade foton på barnen eller hemifrån. Det har växlat lite genom åren hur mycket jag har visat och skrivit om mina barn men generellt vill jag inte skriva något för personligt eller som kan uppfattas som negativt om vare sig vänner eller familj och jobbet lämnar jag utanför bloggen.  Lite tankar så här från mig på en regnig tisdag. Nästa tisdag, jobbar jag då ska jag på utbildning.

För flera år sedan skrev jag om personlighetstest, sök på 16 personlighetstyper så hittar ni gratis test att göra. Det är spännande att både lära sig saker om sig själv men även att förstå personer i sin omgivning. Berätta gärna vilken personlighetstyp ni är ifall ni gör testet. Vi är olika, tänker och tycker olika och de är lätt att missförstå varandra. Om man vet vilken personlighetstyp någon har är det lättare att förstå hur den tänker när man resonerar olika.  Jag får oftast resultatet att jag är en INFJ person, ibland ENFJ men jag är nog mer introvert än extrovert fast jag behöver både träffa människor och få vara själv för att må bra. Jag ligger på gränsen mellan de båda i personlighetstester så det är lite beroende på frågornas utformning vilken sida som tippar över. De andra bokstäverna får jag alltid samma på. I alla fall så fick jag den här länken av en kompis, det var hon som introducerade mig till personlighetstesten under en tågresa. Känner ni igen mig?

https://www.higherperspectives.com/rarest-personality-type-2492241254.html?fbclid=IwAR34Qj1EhGDVNg5OIfjDBE2yQWTIPPMpo2sQ5texR-Xb10i94s4y0yClpfY

Här fick jag in både musiktankar, bloggtankar, vädertankar och personlighetstyper i samma inlägg. Jag borde kanske bli bättre på att korta ner den här typen av inlägg och dela upp det på flera dagar så att ni hänger med och framförallt orkar läsa 🙂 jag får skylla på min personlighetstyp haha! Ett lång inlägg med blandade tankar och sedan tyst från mig i flera dagar. Jag har fortfarande efter 20 år en stor utvecklingspotential när det gäller att blogga haha men jag är väl inte den som följer framgångskonceptet eller gör som andra. Jag går min egen väg. Skämt åsido, men som jag har skrivit förut så bloggar jag inte för att bli stor inom bloggvärlden utan utifrån mina egna intressen och tankar.

53046590_689558944779425_6300752899093823488_n

Jag hade inget passande foto så Tusse fick ställa upp på bild mitt i sin tvättning med tungan så sött utanför munnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s