Melodifestivalen

Jag lovade ju ett inlägg om vad jag tycker om årets melodifestival. Istället för att bara nämna mina favoriter får ni en liten motivering till varför 🙂

John Lundvik – är väl den som är mest vinsttippad av alla låtarna och jag gillar också numret. Hans utstrålning och glädje smittar verkligen av sig och kören är ju fantastisk. Jag vet inte hur den skulle uppfattas i Eurovision, skulle den sticka ut med sitt gospelssound eller skulle Europa tycka att vi bara skickar ännu en poplåt sjungen av en snygg kille.

Anna Bergendahl – jag missade deltävlingen Anna var med i men gillade hennes låt direkt när jag hörde den i andra chansen. Vilken röst hon har! Att hon påminner om Agneta i Abba i sin styling kan ju vara både till fördel och nackdel om hon går vidare till Eurovision. När Charlotte tävlade i Israel gick det hem 😉 Det skulle vara kul att skicka en tjej efter så många år med killar.

Jon Henrik Fjällgren – jag älskar den låten. Svårt att sia om hur den skulle mottas i Eurovision. Bära eller brista. Även de som tjatar i sociala medier om att Sverige alltid skickar poplåtar utan budskap måste väl se hur annorlunda den är. Dock läste jag att Norge skickar ett bidrag med norrsken och jojk i år. Typiskt. Jag hade gärna sett att Fjällgren hade fått representera Sverige någon gång men efter i år uppfattas det väl som att härmas…

Lisa Ajax – i deltävlingen tyckte jag att den var lite skrikig men låten och Lisa lyfte verkligen i andra chansen och jag lyssnar gärna på låten här hemma. Den är så vacker och hon gör det så bra.

Arvingarna – Arvingarna sjunger om att ”du gör mig lycklig” och visst är även deras låt en riktig feel good låt. Dock inget jag vill skicka till Eurovision. Här hemma är de folkkära, där skulle de nog bara ses som ett gäng gubbar som försöker verka ungdomliga eller något. Men jag kommer att tänka på vad en kompis mamma sa när jag var barn att ”jag blir danssugen när jag hör den fina musiken” och det går även som en dans att sortera tvätten med denna i högtalarna.

Liamoo och Hanna Ferm – denna glömde jag nästan. De har en sådan härlig kemi och är duktiga artister med bra sångröster. Låten är bra men inte lika bra som artisterna skulle jag vilja säga.

Bishara Morad – jag som så många andra imponerades av hans röst i deltävlingen men för mig är han inte längre en favorit till att vinna. Han har framtiden för sig men låten och texten känns inte trovärdig med hans ålder och ljusa röst.

Wiktoria – jag brukar gilla Wiktoria och hennes fantastiska röst men denna gången blev det lite för skrikigt för min smak.

Detta är de låtar som har berört mig mest i årets startfält. Det är verkligen svårt att gissa vad som går hem i Europa, juryn och folket tyckte ju verkligen olika förra året om vårt bidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s