Mina första keramikalster

Här kommer ett foto på mina första keramikalster som jag kunde ta med mig hem i förrgår. Precis som mina första canvas i föregående inlägg så är de inga mästerverk, men de är mina första och alla är vi nybörjare i början och jag är nöjd med att jag faktiskt anmälde mig till kursen och det är lite häftigt att ha egengjorda keramiksaker ❤

53788213_299268067419301_4236486454361980928_n

En drejad skål (min enda hittills) tre tummade kärl och några kavlade juldekorationer. Vad roligt det är att få skapa!

Tack för era smakråd till min tavla. Den kommer att bli med text, som jag skrivit innan så betyder musik mycket för mig, små citat ur musikstycken men även andra citat och visdomsord. När jag tänkte efter lite kom jag fram till det själv också, att jag ska följa min egen vision och inte normen och att det kanske för mig är just det som gör dem personliga. Några vänner och kollegor har undrat vilken teknik jag använt och på det får jag nog svara mixed media. Det är som sagt inte mitt område, jag är scrappare men jag har använt samma teknik som till mina ATC kort i mixed media och det är även därifrån  jag inspirerats till att ha med rubriker även om det inte är foton (länk till min scrapblogg) Det finns t.o.m. små färdiga klisterremsor med ord och citat att sätta på scrapalster inom mixed media så ursprungsidén är inte min även om jag inte kan komma ihåg att jag sett det på någon tavla. Det var kul att läsa era olika smakråd tillsammans med dem från vänner. Ingen sa direkt nej till texten, sedan var det allt från att gör den i så fall diskret till att det är den som är pricken över i 🙂 spännande att få ta del av era tankar! Att skapa på canvas gav mig mersmak precis som keramiken, vi har bara avslutningen kvar på keramiken och då ska vi äta smörgåstårta men jag hoppas att jag kan gå till hösten igen. Redan till helgen tror jag att jag ska hinna göra klart min rosa canvas och kanske börja på någon ny. Jag är inte bra på att måla motiv men älskar färg och form, jag får fortsätta experimentera. Jag skulle vilja gå någon kurs även i mixed media där jag är helt självlärd. Det fanns en kurs på några timmar förra sommaren men det var helgen innan vi hade studenten här hemma. Jag var väldigt sugen men det kändes mest stressigt. Kanske får jag vara beredd på att resa lite längre för att komma iväg på en kurs och få lära mig den rätta tekniken.

Jag lovade er ett inlägg om hälsa och har funderat en hel del på vad jag vill få med i det men inte börjat skriva ännu. Men att prioritera att hinna med att skapa och prova nya saker är ett exempel för min del. Helt enkelt att hitta tillbaka till skaparglädjen ❤ även om det är inom nya områden och som nybörjare.

Image1
Självklart rockade vi sockorna på mitt jobb idag.

Tyvärr har det varit skadegörelse med sönderslagna rutor och fruktansvärt klotter med elaka ord riktade direkt mot en av särskolorna inom mitt område. Där finns en hel del att jobba med vad gäller allas lika värde på den skolan och rätt till att vara den man är. Att bege sig på de elever som redan är mest utsatta är så hemskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s