Sovit gott

Denna semestern har för min del förutom ryggont präglats av dålig sömn. Jag har en aktivitetsklocka och det har snittat på mellan 3-4,5 timmars sömn per natt. Alldeles för lite för mig som behöver 8 timmars sömn. Det är hormonerna och klimakteriebesvär som spökat då jag vaknat vid 3 tiden varje natt och sedan inte kunnat somna om. Men de tre senaste nätterna har jag sovit lite bättre och i natt sov jag för första gången på flera månader 8 timmar. Ett par nätter har vi även blivit väckta av försvarets flyg. Vi är vana vid alla deras övningar dagtid men nattetid är det tack och lov ganska sällan de flyger men tydligen hade Ryssland haft någon övning i Östersjön med 10.000 man som svenska försvaret begav sig ut för att bevaka mitt i natten med sina incidentplan. Det har varit mycket skriverier på sociala medier här eftersom de väckte hela stan två nätter på rad utan förklaring men igår kom förklaringen i tidningen. Vi bor ca 5-8 km från försvarets flygplats.

På tal om försvaret så har sonen nu gjort sina två första veckor som värnpliktig och i helgen har han sin första permission och ska hämtas på stationen ikväll. Han har rapporterat ganska bra till oss om sina upplevelser och lär väl prioritera att umgås med flickvännen i helgen men mysigt att få hem honom några timmar.

Min nästsista semestervecka i övrigt har varit innehållsrik. Mellandottern var hos optikern för syntest inför övningskörningen och det gick bra, samtidigt var mina nya solglasögon klara. Husvagnen har besiktigats, det gick bra förutom att vi behöver byta lamporna på sidorna. Inte själva lamporna utan skyddet, vad det nu heter. Det orange har blivit solblekt. Ingen större åtgärd men trist kostnad men så är det ju med underhåll. Yngsta dottern var hos tandläkaren, det visade sig att hon fått en inflammation med varböld under en mjölktand så den drog de ut. Den hade en stor rot så hon har haft rejält ont efteråt. Igår var det dags för mellandottern att besöka öronmottagningen igen. Hon sprängde ju bort sin ena trumhinna i samband med en dykning innan sommaren. Det har inte läkts ännu och hon har nedsatt hörsel. Uppföljning till hösten.

Läkaren: ”men det måste ju ha gjort jätteont märkte du inte det?”
dottern ”jo”
läkaren ”vad gjorde du då?”
dottern ”jag dök till botten en gång till för att se om det skulle göra lika ont men då forsade det in en massa vatten i örat”

Läkaren bara tittade på henne och virrade på huvudet. Efter besöket på sjukhuset uträttade vi lite shoppingärenden i grannstaden. Bl.a. behövde L ny ridutrustning inför gymnasiestarten. För att undvika eventuella smittor mellan olika stall har non en uppsättning i varje stall hon rider i.

I förrgår spelade och sjöng dottern och två av hennes kompisar på en byafest utanför stan. Det fixade det bra, de börjar få lite rutin nu, men ljudanläggningen var tyvärr ganska dålig. Nästa gång ska de nog fråga innan om de ska ta med egen, J har ju flera ljudanläggningar som han har med sig när han har spelningar. Det är ju synd när det är en massa brus och dåligt ljud p.g.a. dålig utrustning av arrangören.

67640401_2628018223896863_2359815951962079232_n

I övrigt har vi fått hjälp av världens snällaste lillebror här hemma så nu är huset målat, djungeln i kattgården skövlad och förrådet rensat. En effektiv vecka med andra ord. Men vart har semestern tagit vägen?! Nu har jag bara en vecka kvar, men som sagt tack och lov att sömnen börjar reda till sig igen, det går ju an när man är ledig men man blir ju tokig av ständigt för lite sömn och samtidigt kunna prestera på jobbet.

Just ja, ett besök hos frisören har också hunnits med!

Idag skiner solen, ha en bra dag och helg!

En tanke på “Sovit gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s