Ännu ett år är snart slut

Jag har inte  förberett någon årssammanfattning till bloggen, men som så många andra så gör jag ändå en för mig själv i tankarna och lite av det tänkte jag dela med mig av. Imorgon är årets sista dagen, och sedan går vi in i 2020-talet. Ibland går tiden långsamt men över lag så tycker jag att den springer iväg helt förskräckligt fort. Om inte annat så märks det på barnen men, helt ärligt även på mig själv. Det är två år sedan mina vallningar började och i år har de varit ännu värre och det jobbigaste är nog att de påverkar sömnen så mycket. Jag har dem inte alla månader men det märks sådan markant skillnad de månader som de kommer. Jag tog en skärmdump på appen som mäter min sömn.

81670191_2629975080565105_9048652337756766208_n

Dagen före julafton var värst den senaste veckan. Då fick jag dessutom ett migränanfall p.g.a. sömnbristen så jag vilade bort större delen av dagen istället för att julmysa som var planen. Även på julaftonen kände jag av sömnbristen väldigt mycket så tyvärr dämpade det min julstämning ganska mycket. Problemet är när jag inte kan somna om efter att ha vaknat av en vallning utan istället ligger vaken hela natten. Jag minns ju att min mamma och mormor pratade om detta men då förstod jag inte att det hörde ihop med klimakteriet. Tyvärr har sömnbristen präglat inte bara julen utan stora delar av mitt år.

Året har varit händelserikt tyvärr inte bara positivt utan mycket jobbiga saker med de närmaste i familjen, bara en sak när det gäller barnen (ett av dem) utan andra i den närmaste släkten. Jag vill inte skriva om dem i bloggen men självklart påverkar deras hälsoproblem även mig.

Positiva saker som hänt under året är t.ex. många händelser runt barnen: äldsta dottern som fått många nya vänner, nytt boende mm. Sonen som haft det tufft med sin ögonsjukdom men även träffat en söt, snäll och trevlig flickvän. Mellandottern som gått ut grundskolan, börjat på gymnasiet där hon stormtrivs, hon har varit omsvärmad av många killar men fick den hon helst ville ha. Precis lika söt, snäll och trevlig som sonens flickvän och båda två är så välkomna in i vår familj. Yngsta dottern som blivit tonåring och börjat högstadiet, hon har alltid varit liten och klen men har nu haft en rejäl tillväxtkurva vilket hon är glad över.

Jag själv då, vad är jag tacksam över i år? Jag är alltid tacksam över mina barn och familj. Jag är även tacksam över att jag har kunnat jobba lite mindre i år, Visst märks det jättemycket ekonomiskt, men vi har haft råd med det och då är det värt det. Sedan är jag tacksam över mina fina vänner och även över vissa positiva förändringar på min arbetsplats. Jag är tacksam över de nya människor jag har lärt känna i år. Jag är tacksam över att jag lyckats hålla den livsstilsförändring som jag gjorde förra hösten. Nu under julen har det blivit mycket godsaker men man ska ju leva också, huvudsaken att jag lever sunt i vardagen.

Vad vill jag förändra inför 2020? Jag vill få in mer glädje i mitt liv, sådant som ger mig energi. Hitta på mer saker, jag vill dansa, träffa vänner, göra utflykter. Jag vill vara mer kreativ och hitta tillbaka till skaparglädjen.

Bloggarna har jag inte uppdaterat så flitigt i år, mycket p.g.a. att jag inte  haft så mycket att berätta, Jag har inte orkat göra så mycket saker och har inte haft den rätta lusten till att skriva i dem, inte ens i julbloggen. Däremot har jag uppdaterat min instagram mer än tidigare år, det är helt enkelt så mycket enklare att dela med sig av foton där. Jag är tacksam över mina julbloggsvänner som jag har följt i så många år och som har följt mig. Synd att jag bor så långt från allt i vårt avlånga land, tänk så roligt det annars hade varit att bjuda hem dem på en julfest ❤ Personer som älskar julen lika mycket som jag gör.

Imorgon är årets sista dag och som jag nämnde i början av inlägget märks det om inte annat så på  barnen att åren går. I år är det bara vår  yngsta dvs 13-åringen som firar hemma med oss. Äldsta dottern flög hem idag efter att ha varit hemma i två veckor, hon ska fira nyår uppe i Lappland där hon bor. Båda våra mellanbarn ska äta middag tillsammans med oss innan de beger sig iväg på sina fester och även deras flick- och pojkvän äter nyårsmiddag med oss och det är vi så glada för. Min pappa kommer hit precis som han brukar och även min bästa vän som jag känt sedan vi båda var fyra år ska fira med oss. Jag hoppas på en trevlig kväll med god mat och mycket prat. Jag äter mestadels vegetariskt numera men en av anledningarna till att jag inte vill bli helt vegetarian är nyårsmaten då vi brukar ha helstekt oxfilé. Får se vart jag  uppdaterar om min nyår, jag brukar skriva om lite olika saker i bloggarna, instagram och Facebook eftersom det är ungefär samma människor som följer mig i de olika kanalerna men jag har inte någon egentlig strategi för det hela utan det blir det som faller mig in.

En tanke på “Ännu ett år är snart slut

  1. Gott Nytt År Marie <3.
    Jag känner också av klimakteriet ordentligt nu… Jag har haft mens i TVÅ VECKOR !!! vilket har påverkat mig väldigt negativt; så jobbigt med en mage som är obekväm och ett matsug som aldrig tar slut… Syrran sa till mig att jag får peppa upp mig lite till nyårskvällen, så jag får försöka så gott jag kan… Har också haft dåligt samvete att jag inte har skött mathållningen som jag har tänkt över julen, men det är kanske som du säger att det viktigaste är att man lever sunt i vardagen…
    Jag har själv tänkt så många gånger vad kul det vore att träffas, speciellt du, jag och Johanna! Vi har ju följt varandra i många år nu och det är en fin liten guldkant i livet.
    KRAM <3.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s