Gott nytt år!

Har ni det bra de här första dagarna på 2020? Jag har varit på en liten utflykt till Köpenhamn tillsammans med maken, min bror och hans sambo. Vi åkte tåget dit, så enkelt att kliva på här hemma i småstan och kliva av i Köpenhamn utan byten 🙂 Vi gick en liten runda på stan, jag köpte inget speciellt, bara lite penslar mm till barnen. De har bra priser på konstnärssaker på Söstrene Grene. På kvällen gick vi på restaurang Flammen. De har en väldigt stor buffé med alla möjliga tillbehör och nygrillat kött av diverse sorter. Det vara nog minst 15 sorters kött att välja på och man får äta så mycket man vill. Förutom olika sorters nöt- och griskött fanns det kronhjort, känguru, fasan, vildsvin, anka. Förra året smakade vi zebra och krokodil. Jag som nästan aldrig äter kött åt mer kött den kvällen än vad jag kommer att göra på hela året ifall det blir som förra året…

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det ingick risgrynsgröt och någon sorts kaka (liknade mandelmusslor men jag smakade inte) till efterrätt men jag var så mätt så jag hoppade över det.

Vi bodde på hotell och åt god hotellfrukost innan vi tog tåget tillbaka hem.

04

Jag bor inte på hotell speciellt ofta men äggröra, frukt och ost är mina favoriter 😉 här fanns det även chiapudding som jag åt med diverse fröer, torkade bär och sylt. Gott!!

Vi kom hem igår och då satte vi igång med sortering här hemma och det har vi fortsatt med idag. Ni vet sådant som man inte hinner i vardagen när det är fullt upp med att få ihop livspusslet. Vi har även skruvat ner äldsta dotterns möbler (hon har själv tömt det på saker men vi tar möblerna) sängen ska stå i ett annat rum. För att få plats med den och en del annat medan vi målar om rummet innan yngsta dottern ska flytta in så var vi tvungna att ta ner julgranarna. Jag har även plockat ner tomtar mm i dag. Vi har aldrig gjort det så här tidigt förut, vi brukar vänta till helgen efter tjugondedag Knut men det känns faktiskt skönt att ha det gjort, det trodde jag inte. Maken var faktiskt mer emot att ta ner julgranarna redan nu än vad jag var. Adventsljusstakarna, julgardinerna och övriga textilier har vi fortfarande kvar, vi har enfärgade röda gardiner så de får hänga kvar en vecka till. De är ju inte i vägen som julgranarna var. Lite overklighetskänsla har jag över att julen är över men inte det stora vemodet som jag brukar känna. Även om jag älskar julen så hoppas jag faktiskt att jag slipper vemodet i år för det är lite jobbigt att sakna julen så mycket att det gör ont i bröstet.

Medan spacklet torkat idag har jag sorterat i tvättstugan. Jag måste även sortera i scraprummet. Skönt att ha det gjort när man har rensat i röran 🙂 Klädkammaren ska också gås igenom och jag behöver nog ta ytterligare en sortering i mina garderober. Sorterade för någon månad sedan men kan nog skänka bort ännu mer. Har fortfarande kläder som jag inte använder.

Jag känner mig väldigt nöjd med min ledighet, att träffa vänner och att göra en liten resa har gett mig den energi jag behövde för att ta tag i sorteringen här hemma 🙂 jag skulle gärna vara ledig en vecka till och få allt klart. På årets planering står väl att lägga tid och pengar på hemmet, vi har en del projekt på gång. Första är ju att ställa i ordning och skifta rum till yngsta dottern. Mellandottern fyller år om en månad och ska få en ny säng (igen). Därefter när vi sparat ihop pengar ska vi ta tag i att ställa i ordning en walk in closet i rummet som yngsta dottern lämnar. Det blir tyvärr i kombination med arbetsrum till maken och gästrum till äldsta dottern så det ryms inte så många garderober som jag skulle önska men lite ska vi väl kunna avlasta vår överfulla hall där vi har minimal förvaringsyta.

Ps foton från nyårsafton finns i julbloggen 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s