Födelsedagskalas och vårblommor

Ja alltså här behöver man inte längre leta för att hitta vårblommor. Snödroppar, och vintergäck har blommat i flera veckor. Nu blommar även krokus och tusenskönor. Man kan inte låt bli att glädjas av de små blommande växterna samtidigt som det förstås är läskigt med klimatförändringarna. När jag var barn åkte jag alltid skidor på sportlovet, förutom lite snö till första advent har vi inte haft någon vinter här överhuvudtaget. Jag har nog inte behövt skrapa bilrutorna ens fem gånger denna säsongen. Risken är väl att den metereologiska årstiden går direkt från höst till vår precis som förra året. Hoppas bara att det inte smäller till och blir kallt när fåglarna har börjat lägga sina ägg.

86222985_2704104329625849_4026539570941132800_o

Förra helgen hade vi kalas här hemma för vår 17-åring, som vanligt så känns det så märkligt att barnen blivit så stora. Vi samlades här hemma med närmaste släkten förutom E, 17 personer blev vi. Det är så mysigt att vi blivit ett par stycken till nu med barnens flick- och pojkvänner ❤ Vi bjöd på vegetarisk asiatisk wok (haloumi och portobellosvamp) och det var uppskattat av de allra flesta. Jag glömde att fotografera maten men fikat hamnade på bild. Jag bakade betydligt färre sorter än jag brukar eftersom jag inte ville ha kvar en massa rester i frysen. (Julkakorna har jag skickat med A till stallet förutom en mjuk pepparkaka som fortfarande ligger kvar.) Men som ni vet så älskar jag att baka så lite blev det i alla fall 🙂

84752776_2692858380750444_1882523288693899264_o

För  er som är nyfikna på vad jag bakade så är det kladdkaka med hallon och grädde till, alltid uppskattat av de flesta så enkelt och gott ❤ jag serverar alltid hallon till min kladdkaka. Vindruvor, melon, nutellakakor, smörkakor, chokladsnittar, kolakakor samt  tårta. Tårtan har jag fyllt med semlefyllning (rört ut färdig mandelmassa) spritsat med grädde och dekorerat  med flagad mandel. Jag gjorde en likadan förra året. Semlor är lite för mastigt efter maten så den här tårtan är trevlig att bjuda på.

Igår var vi på ett annat kalas, nämligen 70-årskalas på restaurang då världens bästa granne fyllde år nämligen vår f.d. granne. Vi flyttade därifrån för 13 år sedan så då förstår ni hur nära vi är när vi blev bjudna ❤ Det blev en helkväll med buffé, efterrätt och sedan fika. Fina grannen hade tagit med sig hemmabakade kakor, vilket förstås var oväntat med tanke på att vi var på restaurang men väldigt uppskattat!

Här hemma har vi jobbat på med rumsomflyttningarna. Vi var på Ikea för två veckor sedan, mellandottern fick en ny säng i födelsedagspresent och hennes rum är klart. Yngsta dottern som skiftat rum fick en hel del nya möbler och även det rummet börjar bli klart. En stor spegel och ny belysning ska sättas upp. Resten går lite trögare, i väntan på att sonen ska flytta hemifrån om två veckor så har vi inte så mycket svängrum just nu eftersom han köpt på sig lite nya möbler som står i vårt vardagsrum just nu.

Nu har jag sportlov och är ledig en vecka, underbart 🙂

En tanke på “Födelsedagskalas och vårblommor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s