Hur har ni det?

Hej mina bloggvänner,oj vad det var längesedan jag skrev här. Hur har ni det i detta kaos vi nu lever i? Jag ska inte skriva mängder om Corona covid19, vi överöses av det ändå. Det är som om vi lever i en apokalyptisk skräck-science-fiction film…

Hursomhelst, mars var en jobbig månad även utan coronabekymren. Min mormor dog den 11:e mars och nästa vecka är det begravning. Vi hoppas att vi allra närmaste kan närvara men naturligtvis hålla avstånd till varandra. Vi blir nog bara ett tiotal personer som mest och kanske kan övriga delta via livesändning så de kan få känna att även de får ta sitt sista farväl. Men vi vet ju inte förrän samma dag om vi kan gå, vi följer myndigheternas rekommendationer men begravningen kommer väl att ske antar jag. Sorligt nog dog även en av mina elever i mars och på den begravningen fick bara fem personer närvara.

I helgen hade vi jättefint väder, jag planterade lite vårblommor i mina krukor och då kändes hela coronabekymren avlägsna. Men när man lämnar sin egen boning påminns man. Men det är märkligt hur fort man ändå vänjer sig vid det här men social distans. När vi var på begravningsbyrån ett par dagar efter mormors bortgång kändes det konstigt men nu är man konstig nog van vid att inte ta i hand eller röra vid andra, stå på ett par meters avstånd osv. Naturligtvis är jag inte ute på en massa uppdrag utan det är på jobbet och i hemmet jag vistas och handling emellanåt. Vi har matkasse så det är bara helgmat och frukost vi behöver handla till och vi försöker att planera så det blir så få inköpstillfällen  som möjligt. Hamstrat har vi dock inte gjort men vi har alltid mat hemma så att vi skulle kunna klara oss ett par veckor även om det inte skulle bli så fantasifull mat efter ett tag men basvaror har vi som sagt.

Jag tror att vi alla känner en oro för pandemin som pågår. Alla känner vi någon som tillhör riskgrupperna och även om vi inte gör det själva så är man ändå orolig för sina nära och kära och även om man inte tillhör någon riskgrupp kan man drabbas allvarligt ändå. Jag är ändå tacksam att mormor dog precis när det blev besöksförbud. Det hade varit hemskt att inte fått besöka henne.

Ta hand om er ❤

naesselfjaeril-100419

En tanke på “Hur har ni det?

  1. Det är tufft nu ❤ ❤ ❤
    Hoppas att ni kan få ett fint avslut för din älskade mormor och jag förstår verkligen att det känns bra att ni hann att ta ett ordentligt avslut… Orkar inte skriva mer men tänker på dig ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s