Grillningens tid är här

Hur har ni det i denna märkliga tid vi nu lever i? Jag hoppas att denna pandemi kommer att få ett slut, att botemedel hittas och att det inte kommer fler pandemier framöver. Det känns fortfarande overkligt att världen hotas av sjukdom vi inte kan bemästra år 2020. För min del blir det mycket tid hemma i trädgården, skogen och hemmet. I och för sig ganska likt hur jag brukar leva men alla barnens aktiviteter utom ridningen är inställda så det blir betydligt mer fritid och jag undviker att träffa vänner även om man ju kan träffas utomhus. Jag har många i riskgrupper på jobbet så det känns inte ok att utsätta mig för risk för smitta. Vi har mätt blodtrycket på jobbet, jag har inte gjort det sedan senast jag födde barn för snart 14 år sedan. Jag har fått mäta några gånger eftersom jag låg högt och tyvärr låg jag högt vid varje mätning. Blev ganska förvånad och faktiskt orolig då jag inte sett mig som någon riskgrupp till att få högt blodtryck.

i

(Foto från Påskafton då vi var på Sternö)

I helgen har jag fortsatt fixa här hemma, både inomhus och utomhus och i går kväll grillade vi. Inte premiärgrillningen men ändå med nyhetens behag.

z

Jag som inte brukar äta kött längre tog lite kyckling men helt ärligt så smakar kött inte så gott längre så jag åt bara en bit sedan fick R resten. Höll mig till halloumi och grönsakerna. Jag äter kött när jag blir bjuden men sedan jag började äta vegetariskt hemma så är jag inte sugen på kött längre. Med två undantag, nyårsaftonens oxfilé och restaurangen i Köpenhamn som vi var på i januari 🙂 men jag älskar halloumi och sparris, mums!

v

Vi har sällan efterrätt till vardags men jag hade lovat A hemmagjord sås till glassen och det var inte alls dumt 😉

Idag ägnar jag mig åt tvättstugan… Jag har sorterat klart bland mina kläder och inrett walk in closeten. R har em hel del kvar av sina saker att sortera. Jag behöver en garderob till eftersom jag har sorterat mina kläder lite mer. Men jag är väldigt nöjd, förut har jag skiftat kläderna i garderoberna efter säsong sommar/vinter, men nu får jag plats med allt utan att stuva om och lägga undan (förutom lite stickade tröjor). Det känns väldigt lyxigt och ger lättare överblick på vad jag behöver inför ny säsong. Jag har under många år kanske köpt kläder mer för att de är fina och jag vill  ha än för att jag faktiskt behöver dem men nu ska jag tänka liter mer miljömedvetet och ekonomiskt när jag har en överblick på vad jag redan har.

Lite fler foton från Sternö, ni känner igen dem från Instagram.

k

m

j

 

2 tankar om “Grillningens tid är här

 1. Jag kan tycka att det just nu är lättast att bara vara själv med hundarna hemma. Då behöver jag inte vara orolig för smitta (eller att jag ska råka smitta någon eftersom man inte vet om man har varit/är/kommer att bli sjuk MED eller utan symptom). Det är så onaturligt att hela annars tänka på att hålla avstånd och inte kunna vara riktigt nära sin familj… Annars har jag i princip vant mig med den nuvarande situationen och har mindre ångest – just nu i alla fall – vilket är skönt… Jag är dock rädd för att de lyfter restriktionerna för tidigt så att allt vi har gjort hittills blir förgäves och smittspridningen tar mer fart igen.

  Gilla

  • Jag är även orolig för att folk verkar slappna av mer nu och inte håller avstånd på samma sätt i affären längre.
   Förstår att du gärna håller dig hemma md hundarna, känner också att det är hemma man kan slappna av. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s