Före och efterbilder

I veckan som gått har tiden ägnats åt vår tomt. Vi har haft ett parti på baksidan med singel medan vi funderat på vad vi skulle göra med den biten. En fundering var att bygga altandäck längs med hela huset, en annan fundering var uterum. När vi nu ska lägga sten och bredda uppfarten på framsidan gräver vi upp en stor bit av gräsmattan där och då kom vi fram till att vi lägger den på baksidan för som vi känner nu så kommer vi inte att bygga något där.

Såhär ser det ut nu

Slänten är nygjord, vi har dressat den flyttade gräsmattan, därav jorden ovanpå.

Under arbetets gång. Gräsmattan flyttade vi i fyrkanter, som att lägga pussel 🙂 Som det ser ut närmast såg det ut tidigare med singel och mossa. Inte så vackert, det har varit tomtens fula parti.

Också under arbetets gång, nu ligger det gräs runt hela hörnan 🙂

Framsidan då? Det blir kommande veckors projekt:

Sättsanden som ska ligga under stenläggningen. Det ska grävas bort mer gräsmatta och läggas sten på hela detta partiet så vi kan ha husvagnen där.

Förutom att jobba i trädgården så går vi till gymmet 2 av 3 dagar, pausar alltså var tredje dag men jag ser till att gå mina steg. Sol och bad har vi här hemma så vi njuter av vår ”hemester”. Vi brukar ju vara mycket hemma på sommaren men någon tur med husvagnen brukar det bli men det hoppar vi över i år.

Minns ni att jag skrev om hur äckligt mycket mördarsniglar vi har på tomten. Jag fotograferade dem i går kväll uppifrån altanen för man vill inte gå på gräsmattan på kvällarna för där är så sjukt mycket sniglar. Vi håller på att bekämpa dem på olika sätt…

Den blå skålen är en snigelfälla, ett av våra bekämpningssätt. Såhär såg den ut efter en natt:

Så vidrigt och äckligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s