Sista vilan

För en månad sedan gravsattes min mormor och hon kom till sin sista vila. Hon begravdes i minneslund och då fick vi inte vara närvarande vid själva gravsättningen, men nu vilar hennes aska på samma ställe som min morfar. Det har varit så mycket i år så jag har inte riktigt tagit in att hon inte finns längre. Det är snart 4 månader sedan hon gick bort, tack och lov inte i corona. Man påminns om sin egen tid här på jorden. Av de fem vuxna som var min familj under uppväxten (mamma, pappa, mormor, morfar och min farbror) så är bara min pappa kvar i livet. Jag är med andra ord den äldsta kvinnan i min släkt. Min farmor och farfar dog innan jag fanns, jag har aldrig hat någon moster och min faster dog för några år sedan. Våra barn är ungdomar och unga vuxna och jag och min man är snart 50. Han i år och jag nästa år.

Nåväl, det jag tänkte visa var vår djurkyrkogård här hemma, jag lovade ju när Emil dog för ett tag sedan att jag skulle visa foton.

Här står jag på altanen, vi kan se deras gravplats därifrån bakom fruktträden. På kvällarna lyser det solcelslampor där.

Här står jag bland fruktträden, svårt att se i solen, går lite närmare.

Här under buskarna har våra älskade husdjur fått sin sista vila. Under de drygt 13 år vi har bott i huset har vi fått begrava 2 katter, 6 undulater och en råtta. Jag har blommor i stora krukor eftersom sniglarna käkar upp sådant som planteras i jorden, solcellslampor och varje djur har en egen liten gravsten med sitt namn på ❤

3 tankar om “Sista vilan

  1. Jag beklagar sorgen <3. Vad fint ni har gjort för djuren<3
    Själv gråter jag en hel del när jag tittar på djurprogram just nu; tror att jag behöver få ur mig en hel del sorg runt Tyson. Det har varit ett sådant sjukt år sedan han dog och känslorna ligger nära ytan, så det är nästan skönt att få gråta/sippra ur sig sorgen…
    Förresten har jag tänkt en del på julen på slutet och nästan varit sugen på julfilmer…hur är det för dig med julen just nu?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s