Gott nytt år

Här sitter jag mitt i natten och skriver eftersom jag har lite för hög adrenalinnivå för att kunna sova just nu, vi har nämligen precis kommit hem från veterinären men allt har gått bra. Tusse har skadat sin tass och haltar jättemycket, jag ringde till vår vanliga veterinär på förmiddagen idag men fick inte tid förrän på torsdag eftersom det är trettonhelg och inget livshotande. Men så ikväll blev haltningen värre och istället för att stödja på tårna såsom katter brukar satte han ner en hel dm av sin ena framtass i golvet så det såg ut som om den var bruten så vi var överens om att ringa jourhavande veterinär. Så vi har varit på veterinärbesök i natt. Dock var tassen inte bruten, bara stukad och det var för att avlasta den stukade leden som han vek tassen så märkligt sa veterinären men hon höll med om att det såg riktigt otäckt ut. Tusse har nu fått smärtlindrande och inflammationshämmande spruta och tabletter och vi kan pusta ut lite. Det hann komma många tankar, jag läste ju i våras om att veterinärstationer inte fick tillräckligt med narkosmedel eftersom det var brist och den gick till covidpatienter så att djur som behövde opereras istället kunde behöva avlivas…

Tusse var så duktig hos veterinären, hon fick klämma på, undersöka honom och ge honom spruta utan att han protesterade det minsta. Han låg lugnt kvar på vågen. Han fick beröm både för att han var så snäll, att han var så fin i hullet och att han var så söt. Så det var både väldigt lättade men även lite stolta kattägare som körde hem. Men usch vilken kväll, lille Tussekatten ❤ Han fick dock hundmedicin för pandemin gjorde att de inte hade tillgång till kattmedicin men han ska få halv dos.

Jag inser nu att jag har ju inte skrivit här på flera månader eftersom jag skriver i julbloggen istället under denna säsongen… Men dagen började i alla fall väldigt fint med ett tunt lager snö och en tidig morgonpromenad i månens mystiska sken bakom molnen.

Vårt hus fotograferat från baksidan så jag fick med månen.

Nu ska jag försöka sova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s