Från vinter till vår på ett par dagar

Jag hoppades ju på att snön skulle stanna över sportlovet men det gick från vinter med -15 grader till strålande sol och verkligen vår på ett par dagar och jag får ju erkänna att bättre väder kunde vi inte haft under veckan. Helt fantastiskt ljuvligt! Flyttfåglar som återvänder, fjärilar, snödroppar och vintergäck. Våren är verkligen här ❤ Jag har kunnat sitta ute i solen och jag har rensat lite torkade växter i min rabatt. Den var så grön och fin i höstas så den fick stå kvar men dog förstås när det var så kallt.

Ett annorlunda sportlov har det förstås varit, då veckan har spenderats här hemma. Tjejerna och jag brukar hälsa på min pappa och åka på en liten shoppingrunda men det gjorde vi förstås inte i år Tjejerna som fortsätter med distansundervisning väntar med att köpa vårkläder och sparar istället pengarna och själv beställde jag ett par toppar i glada vårfärger för några veckor sedan.

Vi hade en spelkväll då alla barnen med respektive kom hem och spelade förutom dottern i Norrland förstås. Våra barn är bra på att förhålla sig till restriktionerna så även de träffar minimalt med människor. Det är roligt att kunna umgås med sina vuxna och tonåriga barn på ett annat sätt än när de var små.

Jag har mestadels promenerat i skogen här hemma men idag gjorde vi en familjeutflykt, återigen våra barn med respektive men eftersom vi var utomhus träffade vi även min pappa och min bror med hans familj. Vi gick en liten runda längs med en vik och sedan åt vi medhavd fika. Härligt med vår så det återigen är njutbart att träffas ute 🙂 Från bilen såg vi två storkar som gick och letade mat på en vattentäckt åker.

Härligt blå himmel!

Jag måste även visa vår termometer, så här varmt var det i solen på vår uteplats i måndags!! Solen verkligen steker där på eftermiddagen så på sommaren är det olidligt att sitta där eftersom det även är vindstilla men jag trodde knappt mina ögon över att det var så varmt. Naturligtvis var lufttemperaturen i övrigt inte så varm utan detta var mot husväggen i solen. Men ändå! Inte konstigt att jag fick slänga av mig jackan när jag klippte torra växter 😉

Termometern visar maxtemperaturen i måndags inne och ute, den var nollställd innan. Jag hade inte lust att dra ner jalusierna för solen, därav den höga inomhustemperaturen när solen stekte på.

Imorgon är det tillbaka till vardagen som gäller. Återigen en orolig känsla över att behöva vistas i miljö där man inte kan hålla avstånden och man inte vet hur andra förhållit sig till restriktionerna under ledigheten. Skönt att åtminstone våra barn har distansundervisning och maken jobbar hemma så det är jag som är mest utsatt i familjen. Jag har planerat och förberett lite inför morgondagens jobbdag.

4 tankar om “Från vinter till vår på ett par dagar

 1. Ja trots att jag älskar vintern och snö mest av alla väder så är det ganska härligt med lite varm sol och kvittrande fåglar. Vad skönt att tonåringarna fortsätter med distansundervisningen. Här är det sportlovsvecka nu.

  Gillad av 1 person

 2. Hej! Trevligt att du hittade till min blogg, så jag hittade till dig.
  Måste vara härligt att våren kommit till dig. Här i Wales har det varit vår ett bra tag nu.
  Var ungefär bor du i Sverige?
  Önskar dig en bra dag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s