Första riktiga vårmånaden är här

Jaha mina vänner, då är vi en hel vecka in i mars månad. Jag har påsklov innan påsken och mina barn efter påsken i år och det är ju faktiskt inte så väldigt många veckor kvar tills dess. Det dyker upp reklam om påsken lite varstans nu tycker jag. Jag gillar ju våren och visst känns det ändå skönt att dagarna blir ljusare och längre. Jag gillar faktiskt alla årstider, de har alla sin tjusning.

Isen börjar släppa men jag blev lite förvånad att den inte hade smält undan mer.

Jag har inte köpt några vårblommor ännu, jag har knappt varit i någon butik överhuvudtaget i år, men jag ska köpa lite minipåskliljor på maxi framöver. Förra året la jag extra mycket omsorg på krukor med blommor i trädgården eftersom vi var hemma hela sommaren och kunde vattna dem kändes det kul. Dock gick det ju lite illa med några av mina sådda fröer här inne då någon av katterna välte ner ett helt flak så det blev en stor blöt jordhög på golvet och mina små plantor bröts av. Jag skulle kanske behöva ett växthus 😉

Det händer ingenting spännande här direkt, skogspromenader, hemmapyssel och familjetid men det är ju inte så illa ❤ Jag tänkte komma med ett litet frukosttips, eller mellanmål för den delen. Jag äter detta nästan dagligen. Havregrynsgröt i en tallrik, sedan tärnar jag ett äpple, lite kanel på och rör om. Därefter toppar jag med olika nötter, mandel, solros- och pumpakärnor, chiafrön, kokoschips och russin. Nyttigt och gott. Ibland har jag i frysta hallon eller blåbär istället för äpple men då skippar jag kanelen. Jag brukar beställa nötter och fröer i storpack, då blir det billigare.

Önskar er alla en fin vecka, hoppas att vårsolen lyser på er. Håll ut, håll avstånd.

4 tankar om “Första riktiga vårmånaden är här

 1. Mars och vår i Wales.
  Vi handlar var 14:de dag och så skedde i tisdags och jag köpte tulpaner. Så typiskt svenskt med tulpaner, de finns att köpa här, men inte många gör det, men svenskan i stan gjorde det förstås.
  Jag äter havregrynsgröt varje dag. Gjord på mjölk, inte vatten som är vanligt i Sverige. Har i olika frukter och bär, varierar varje dag. Så gott!
  Trist här i lockdown, men snart ska det nog börja lösas upp, hoppas vi.
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s