Vår påsk

Hej mina bloggvänner, hur har ni det? Jag hoppas att ni har haft en fin påskhelg även om den även i år är väldigt annorlunda. Här kommer en bildbomb från vår påskhelg. Påskpyntade gjorde jag förra helgen, här kommer en liten bildkavalkad:

Jag gillar ju högtiderna, när jag var barn firade vi både påsken och midsommar lika speciellt som julen men sedan min mamma dog så har julen blivit den högtid som vi firar mest och det är nog vanligast så. Att påsken är lite enklare. Men visst är det mysigt med klara påskfärger, blommor och att man vet att våren är på väg på riktigt. När det är jul så vill jag ha julstämning i hela huset men till påsken så blir det mindre pyntning. Det är mest i köket jag pyntar och lite i vardagsrummen. Påskfirandet var ju förstås mindre än vanligt eftersom vi bara hade bjudit hem våra barn men pyntar gör jag ändå. Det är ju inte för gästernas skulle jag brukar pynta utan för vår egen skull, att få in glada påskfärger i hemmet att njuta av 🙂

I torsdags gjorde jag ett litet stilleben med miniatyrer, två små möss som är på väg till Blåkulla ❤

Så annorlunda mot när barnen var små, då var ju allting lite mer magiskt, vi påskpysslade, de gick påskkärringar och delade ut små påskkort mm. Nu blev det en hemmakväll med film. På Långfredagen planterade jag penséer, dock har jag inte fotograferat varken dem eller påskriset som står utomhus.

På Påskafton hade vi som sagt bjudit hem alla barnen med respektive (förutom äldsta dottern som bor på den röda pricken och vi på den blå)

Vi höll på vår tradition att färga äggen med lökskal och andra växter och sedan picka dem, det hör till och är en tradition sedan generationer.

Äggen blir som konstverk och varje ägg blir unikt ❤

Trots att vi bara var familjen så lagade vi ett litet påskbord, vi var ändå 7 personer. Både maken och jag tycker att det är trevligt med plockmat/buffé så vi valde att ha det istället för middag med en rätt. Sillen och osten fick jag inte med på foto men vi hade sill, lax, snittar, potatisgratäng, paj, kyckling, mozzarella, frukt, sallad, ost och kex.

Som ni ser så har vi lite annorlunda mat på påskbordet jämfört med julbordet, det har helt enkelt växt fram så här med tiden och anpassats efter vad vi gillar. De har vi i och för sig gjort med julbordet också men det är lite mer traditionellt.

Min omtänksamma 18-åring hade köpt så fina blommor till mig ❤

På Påskdagen träffade vi min släkt, vi träffades ute, gick en promenad och fikade ute tillsammans. Tyvärr mulnade vädret till ganska rejält så det var inget mysigt utflyktsväder. Men vi fick i alla fall träffas allihopa och jag tror att det kändes viktigt för oss alla. Genom att träffas på halva vägen så hade vi ungefär lika lång resväg. Det är lite för långt att träffas hemma i trädgårdarna när man inte ska gå inomhus hos varandra (toa).

Alla ungdomarna följde med, själv fastnade jag inte på foto. I barnvagnen sitter min lilla brorsdotter och längst fram går dotterns pojkväns hund som också gillar att följa med ut i naturen på promenad och utflykt.

Jag avslutar med ett foto från idag då vi fick hagel.

Ha en trevlig vecka alla!

En tanke på “Vår påsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s