Trädgårdsarbete

I går hade vi relativt fint väder, det var kallt men ingen nederbörd och ingen storm. Det känns som att den här våren har varit ovanligt kall och blåsig i övrigt tycker jag. I vilket fall så passade det väldigt bra med fint väder för vi hade planerat trädgårdsarbete. Dels ska vi bygga en grillplats nere i ”skogsbrynet” på vår tomt, dels ska vi bygga ut trädäcket med en plats för grillen som maken fick i 50-årspresent.

Här har våra duktiga tonåringar krattat ut singel och lagt första lagret på grillplatsen. Singeln körde vi bak från framsidan förra sommaren då vi byggde husvagnsparkering med marksten.

Där nere i hörnan ska grillplatsen byggas. Tonåringarna vilar en stund.

Vi passade även på att röja lite sly och grenar. Skogen vill gärna ta över tomten runt om så det behöver rensas med jämna mellanrum.

I dag var det inomhusväder, det var regnigt och blåsigt och inte alls skönt att vara utomhus så det blev bara en liten promenad i närområdet. Annars är jag lite sugen på att åka och titta på vitsippor och blåsippor som blommar nu.

Istället har jag plockat undan vårt påskpynt men jag måste ju visa hur fint påskriset har blommat nu i veckan. Det bestod ju av grenar från våra fruktträd.

Viss är det vackert med blommorna ❤ Både att pynta och plocka undan påskpyntet är ju så mycket snabbare och enklare än julpyntet och det känns inte lika sorgligt heller. Man har ju den härliga våren att se fram emot med, ljus, värme och vackra färger. Inte det vemod jag brukar känna när julpyntet plockas ner och den underbara högtiden med alla ljus som lyser upp i mörkret är över.

Igår bakade jag förresten kardemummamuffins men de glömde jag att fotografera. Det är sällan jag bakar till vardags men jag kände för att fixa lite hembakat till alla våra duktiga tonåringar /unga vuxna som arbetat i trädgården. Det hör ju nästan till med lite hembakat fika efter tungt arbete 🙂

Tjejernas påsklov är slut så i morgon är det vardag för hela familjen. 14-åringen har distans och 18-åringen ska ut på praktik. Själv har jag en intensiv arbetsvecka framför mig med IUP samtal mm.

Ha en fin vecka alla!!

En tanke på “Trädgårdsarbete

  1. Vad bra att ni hjälps åt med att bygga grillplatsen. Blir säkert jättefin.
    Så vackert med blommande kvistar. Bra idé för påskriset. Kan tyvärr inte få tag i fjädrar här i Wales, det har man inte till påsk här. Älskar att ta in blommor från trädgården.
    Låter gott med kardemummamuffins. Du gör tydligen som jag brukar göra; kommer på att fota för sent. Skönt att vet att det också är andra som är tankspridda.
    Ha det bra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s