Sköna maj välkommen

Visst är det härligt med maj månad, visserligen fortfarande en ovanligt kall vår men det ska väl snart bli varmare. Vi har fortsatt att fixa i trädgården, grillplatsen nere vid skogsbrynet invigde vi på Valborg 🙂

Det var vi, tre av våra barn samt sonens flickvän som var här. Bara vi i allra närmaste familjen alltså. Valborg är väl den av pandemins högtider som varit mest likt hur det brukar vara. Det var ganska länge sedan vi var på stor valborgsmässofirande med brasa eftersom det så ofta varit eldningsförbud. Vi har istället skapat en tradition sedan barnen var små med att gå på picinick ner till sjön där vi bor och de som vill har tagit premiärdoppet. De senaste åren har det bara varit yngsta dottern som har badet, de andra har vuxit ifrån det. Yngsta badade i fredags men premiärdoppet i år gjorde hon ju redan när isen delvis låg kvar.

Sonen bjöd på bubbel också hade vi med oss lite fika.

En kylig men mysig kväll, vi bor på andra sidan träden på andra sidan sjön.

Fåglarna kvittrade i träden och i sjön simmade fyra gräsänder.

Vi invigde vår nya grillplats med korvgrillning. Hade ni en fin Valborg?

Lite skralt med uppdateringar här annars, det händer inte så mycket. Jag har precis lyssnat på en bok som jag kan rekommendera nämligen den här:

Hur bryter man en tvåhundra år gammal förbannelse?

Ända sedan den dag för mer än tvåhundra år sedan då Filomena Fontana lade en förbannelse över sin syster har inte en enda av släkten Fontanas småsystrar hittat kärleken. Vissa, som Emilia, lycklig singel och bagare i sin morfars deli i Brooklyn, påstår att det är ett rent sammanträffande. Andra, som hennes sexiga, kärlekstörstande kusin Lucy, tror helhjärtat på den gamla legenden. Båda blir dock lika förvånade när deras gammelmoster ringer upp dem med ett häpnadsväckande förslag: om de följer med henne på en resa till Italien lovar moster Poppy att hon ska träffa sitt livs kärlek på trappan till kyrkan i Ravello på sin åttioårsdag, och därmed bryta förbannelsen en gång för alla.    

Bland Venedigs kanaler, Toscanas gröna, böljande kullar och Amalfikustens förtrollande byar blommar romanser upp, öden beseglas och familjehemligheter uppdagas hemligheter som kan komma att skada släkten långt mer än en tvåhundra år gammal förbannelse.

Jag har som jag skrivit förut börjat att lyssna på ljudböcker medan jag pendlar till jobbet och det är ett trevligt tidsfördriv 🙂 Jag hinner på så vis lyssna på en bok i veckan om jag lyssnar varje dag. Jag lyssnar gärna på feel-good böcker men gillar när de ändå inte är förutsägbara utan spännande.

Ha en bra vecka alla ni, här har vi både två jämna födelsedagar och konfirmation i veckan som kommer. Vi är nog många som ser fram emot att pandemin ska ta slut snart så man kan träffa sina nära och kära på riktigt. Jag hoppas att vi alla klarar oss utan smitta så vi inte faller på mållinjen nu innan vaccinering. Största faran i vår familj är ju skolan både för barnen och mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s