Nu grönskar det

Jag har problem med bloggen igen men här kommer i alla fall en liten uppdatering. Det har ju hänt väldigt mycket sedan sist jag skrev. Förra söndagen var det konfirmation för min yngsta. Vi fick naturligtvis inte vara med i kyrkan utan fick titta på en videofilm i efterhand men vi kopplade upp den på TV´n så vi kunde titta tillsammans. Det var annorlunda men ändå högtidligt och fint ❤ Vi firade henne med bara den närmaste släkten utspridda hemma i trädgården. Färdiga matlådor med eget val (sushi, smörgåstårta, räkmacka eller baguette) samt tårta. Annorlunda men trevligt. Dottern tyckte dock inte riktigt att det kändes som en konfirmation jämfört med syskonens, det kändes mer som om de haft generalrepetition eftersom det bara var ungdomarna och kyrkans personal på plats.

Förra veckan fyllde även min pappa 80 år och min svärmor 70, båda på samma dag. Min svärmor ska fira nästa sommar med stort kalas, min pappa som inte gillar stora kalas passade det nog ganska bra med coronafirande. Han är fullvaccinerad så för första gången på över ett år vågade jag åka hem till honom. Vi satt med distans i uterummet och vi var bara tre personer. Men det var så kul att äntligen kunna åka dit!

Våren har ju varit väldigt kall och för en vecka sedan började björkarna att slå ut. Men i måndags kom solen och sommarvärmen och naturen fullkomligt exploderade i grönska. Fotot ovan är från början av veckan när träden på vår baksida precis börjat slå ut och den blev lite mörk.

Det är så vackert ute så jag blir nästan tårögd, vitsipporna och plommonträdet har blommat över men äppelträden står i blom och bokskogen har slagit ut med sina gröna skira blad. Detta är den vackraste tiden på hela året ❤ Jag har haft dörren till altanen öppen när jag har suttit hemma och jobbat och det har hörts in i huset hur fåglarna kvittrar utanför ❤

Såhär vackert är det i skogen där jag bor, i kilometer efter kilometer ❤

Jag har varit långledig och jag är så tacksam för den lediga tiden i denna vackra tid. Jag har försökt att ta tillvara på den så mycket jag kan. I torsdags hade vi barnen med respektive här hemma på grill- och spelkväll. Det är så trevligt att kunna samla dem nästan alla (äldsta bor ju 15 timmars bilresa norrut).

En annan stor sak förutom konfirmation, 80-årsdag och 70-årsdag är att jag fick första covidvaccinationen i veckan. Som riskgrupp kunde jag boka tid en vecka innan övriga i min åldersgrupp kan boka. Det känns skönt att vara en bit på vägen även om det fortfarande gäller att hålla i och hålla ut med att hålla avstånd och begränsa sig. Fem veckor kvar tills jag har semester, sedan hoppas jag verkligen att smittoläget är lugnare efter semestern.

Ha en trevlig vecka alla bloggisar och glöm inte att njuta av våren, denna underbara tid ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s